Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ντ.Τραμπ: Επίθεση σε Κίνα - Ευρώπη και Ομοσπονδιακή Τράπεζα

O Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση σε Κίνα, ΕΕ και Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «δεν τον ενθουσιάζει η αύξηση των επιτοκίων» που αποφάσισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρώπη ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους.

Ο Τραμπ, ο οποίος διόρισε πέρυσι τον Πάουελ στη θέση της Τζάνετ Γιέλεν, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ότι διαφωνεί με την αύξηση των επιτοκίων και πιστεύει πως η Fed θα έπρεπε να τον «διευκολύνει» περισσότερο. «Θα έπρεπε να μου δίνεται κάποια βοήθεια από τη Fed», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την αύξηση των επιτοκίων» εκ μέρους του Πάουελ, συνέχισε, τονίζοντας ότι θα ασκεί κριτική στην ομοσπονδιακή τράπεζα αν συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Fed, απάντησε ότι πιστεύει πως η Fed πρέπει να κάνει «ό,τι είναι καλό για τη χώρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της και ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν το ίδιο με το ευρώ. Όπως είπε, όταν οι ΗΠΑ έβαλαν δασμούς στην Κίνα, το Πεκίνο μείωσε τεχνητά την αξία του γιουάν.

 

Tags
Back to top button