Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ν.Τραμπ: «Είμαι εθνικιστής και είμαι περήφανος για αυτό - Πρώτα η Αμερική - Θα αλλάξω όλες τις συμφωνίες» (βίντεο)

Ότι είναι εθνικιστής και είναι υπερήφανος για αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ σε ομιλία του μπροστά σε ψηφοφόρους του στο Χιούστον στο Τέξας ως προσκεκλημένος του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Τεντ Κρουζ.

H εκλογή Ν.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016 από την αρχή φαινόταν ότι θα έφερνε μεγάλες πολιτικές αλλαγές παγκοσμίως καθώς αναβίωσε την πραγματική πατριωτική Δεξιά και το κυριότερο την απενεχοποίησε αφού έντεχνα σε όλο τον κόσμο της κόλησαν την «ρετσινιά» της Ακροδεξιάς.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ένας παγκοσμιοποιητής είναι ένα άτομο που θέλει να κάνει καλό στον πλανήτη, αλλά δεν ενδιαφέρεται για την χώρα του τόσο πολύ. Και ξέρετε κάτι; Δεν μπορούμε να έχουμε κάτι τέτοιο. Ξέρετε έχουν μια λέξη. Έγινε κάπως παλιομοδίτικη. Λέγεται 'εθνικιστής'. Και εγώ λέω, αλήθεια, υποτίθεται δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή την λέξη. Ξέρετε κάτι; Είμαι εθνικιστής, οκ; Είμαι εθνικιστής. Χρησιμοποιήστε αυτήν την λέξη. Χρησιμοποιήστε την»

Αργότερα μιλώντας σε reporters στο Oval Office μίλησε για τις οικονομικές ανισορροπίες μεταξύ των μεγαλύτερων υπερδυνάμεων του πλανήτη και άλλων χωρών όπως η Σαουδική Αραβία και η Γερμανία. Αποκήρυξε συμφωνίες με βάση τις οποίες οι ΗΠΑ πληρώνουν στρατιωτικά προγράμματα στο εξωτερικό.

«Αγαπώ την χώρα μας και η χώρα μας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Εάν δείτε τις εμπορικές συμφωνίες κανείς δεν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από μένα. Ακυρώνω κάποιες από τις χειρότερες συμφωνίες που έχω δει ποτέ. Δίνουμε τον πλούτο μας και όλα τα λεφτά μας στις άλλες  χώρες και δεν μας χειρίζονται σωστά»
 

Tags
Back to top button