Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντοκουμέντο: Για λόγους εθνικής ασφάλειας οι 8 Τούρκοι θα παραμείνουν κρατούμενοι για τρεις μήνες

Παρά τις χθεσινές αποφάσεις των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου με τις οποίες αποφασίστηκε να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην γείτονα χώρα, εν τούτοις δεν θα αφεθούν ελεύθεροι,  αφενός λόγω του εκκρεμούς αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει και αφετέρου για αρκούντως σοβαρούς λόγου «απειλής για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».

Οι 8 Τούρκοι εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.
Ειδικότερα, χθες μετά τις αποφάσεις των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου που απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοση των 8 στρατιωτικών, η     εισαγγελέας εκδόσεων     Μαρία Μαλούχου με παραγγελία της, η οποία   κοινοποιήθηκε  και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή,  ζήτησε    την άρση της κράτησής τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.
Όμως, ακολούθησε απόφαση του διευθυντή αλλοδαπών της ΓΑΔΑ  Κωνσταντίνου Λουζιώτη η οποία αναφέρει ότι μετά την προσγειώσει  του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν οι 8  στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, διατάχθηκε η κράτηση των 8 για διάστημα 3 μηνών, το οποίο μπορεί να παρατείνεται ανά τρίμηνο, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί του αιτήματος χορήγησης διεθνούς προστασίας που εκκρεμεί στην 5ή Ανεξάρτητη Επιτροπή Προσφυγών.
Παράλληλα, στην απόφαση της Διεύθυνσης  Αλλοδαπών  σημειώνεται ότι «δεν δύναται να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα», καθώς εκτιμάται ότι η «η συμπεριφορά τους αποτελεί πραγματική ενεστώσα και αρκούντως σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».
Κατόπιν αυτών οι 8 παραμένουν κρατούμενοι.

πηγή: protothema.gr

Tags
Back to top button