Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νότια Κορέα: Θα πρέπει να τιμωρούμε τη Βόρεια Κορέα για οποιαδήποτε πρόκληση

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ δήλωσε ότι οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αντίποινα χωρίς δισταγμό παρά τα πυρηνικά όπλα της γείτονος, ανακοίνωσε το γραφείο του, έπειτα από παρείσφρυση βορειοκορεατικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της.

Πέντε βορειοκορεατικά drones παρείσφρυσαν στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα, ωθώντας τον στρατό της Νότιας Κορέας να απογειώσει εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα για να τα αναχαιτίσει, στην πρώτη τέτοιου είδους παρείσφρυση από το 2017.

«Θα πρέπει να τιμωρούμε και να προβαίνουμε σε αντίποινα για οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι το πιο ισχυρό μέσο για την αποτροπή των προκλήσεων», ανέφερε ο Γιουν σε σύνοδο που είχε με τους συμβούλους του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του, τον Κιμ Εούν-χίε.

«Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε ή να διστάζουμε επειδή η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά όπλα», σημείωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος.
 

Η παρείσφρυση τη Δευτέρα προκάλεσε επικρίσεις στη Νότια Κορέα για την αεράμυνά της. Ο Γιουν επέπληξε τον στρατό, ιδιαίτερα για την αποτυχία του να καταρρίψει τα drones, ενώ πετούσαν πάνω από τη Νότια Κορέα για ώρες.

Η Σεούλ απάντησε τη Δευτέρα στέλνοντας μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βόρεια Κορέα για τρεις ώρες.

Ο υπουργός Άμυνας Λι Γιονγκ-σουπ δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι ο Γιουν του έδωσε εντολή να στέλνει drones στη Βόρεια Κορέα σε απάντηση σε οποιαδήποτε παρείσφρυση «ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι διακινδυνεύει μια κλιμάκωση».

Νότια Κορέα: Ο Γιουν Σουκ-γελ μιλά για μεγαλύτερη συνεργασία με Κίνα και Ιαπωνία


Ο νοτιοκορεατικός στρατός απολογήθηκε για την απάντησή του και σημείωσε ότι δεν μπορούσε να καταρρίψει τα drones της Βόρειας Κορέας επειδή ήταν πολύ μικρά.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την σύμμαχο των ΗΠΑ Νότια Κορέα δοκιμάζονται για δεκαετίες, αλλά έχουν οξυνθεί περισσότερο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της συντηρητικής κυβέρνησης του Γιουν τον Μάιο, με την δέσμευση να υιοθετήσει σκληρότερη γραμμή με την γειτονική χώρα.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σχέδια για την δαπάνη 560 δισεκατομμυρίων γουόν (441,26 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια για να βελτιώσει τις αμυντικές της ικανότητες κατά των drones.

«Θα ενισχύσουμε την (...) ικανότητά μας αντιποίνων για να μπορούμε να καταστρέψουμε σημαντικές εγκαταστάσεις οπουδήποτε στη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ή χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι δαπάνες για την άμυνα υποβάλλονται για έγκριση από το κοινοβούλιο.

Tags
Back to top button