Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Ρίου - Πάτρα: Στο 100% η πληρότητα στην παιδιατρική κλινική - Νοσηλεύονται βρέφη

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Αναστασία Βαρβαρήγου, μίλησε στην ΕΡΤ1 και ανέφερε ότι τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα, λόγωτου μείγματος ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού. Σύμφωνα με την ίδια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται αρκετά βρέφη σε σοβαρή κατάσταση.

«Έχουμε πάρα πολλά παιδιά να προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, πολύ περισσότερο τουλάχιστον 60% – 70% προσέλευση μεγαλύτερη από άλλες από εποχές προηγούμενων χρόνων» ανέφερε. Τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία στο τριήμερο των Χριστουγέννων, δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Τελικά το ξύλο δεν βγαίνει από τον παράδεισο - Η επιπτώσεις στα παιδιά

«Τουλάχιστον 30 παιδιά εισήχθησαν με ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις. Ένα 60% παρουσίαζε γρίπη. Ένα πολύ μικρό ποσοστό παρουσίαζε Covid-19 λοίμωξη και είχαμε και πάρα πολλά παιδιά με μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έχουμε πάρα πολλά βρέφη, γύρω στο 80%. Η κλινική μας νοσηλεύει αυτή τη στιγμή βρέφη, κάτω των 12 μηνών με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία μερικά κιόλας είναι σε μέτρια έως και σοβαρή κατάσταση. Έχουμε πνευμονίες, έχουμε μία πληρότητα της κλινικής που αγγίζει το 100%. Οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί γιατροί εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες» τόνισε.

Η κυρία Βαρβαρήγου συνέστησε στους γονείς, να επικοινωνούν με τον παιδίατρο όταν το παιδί τους εμφανίσει υψηλό πυρετό και αυτός θα κρίνει εάν υπάρχει ανάγκη να το δει ή να πάει σε νοσοκομείο. Τέλος, τόνισε ότι «τα παιδιά που παρουσιάζουν σημεία ίωσης να μένουν στο σπίτι και όχι να πηγαίνουν βόλτα, γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει και το ίδιο το παιδί να κολλήσει κάτι άλλο ή να πάθει κάποια επιπλοκή, αλλά κυρίως τα άλλα παιδάκια και οι ευπαθείς ομάδες των ενηλίκων να κολλήσουν την ίωση ή τη μικροβιακή λοίμωξη και να αυξάνεται με αυτό τον τρόπο η μεταδοτικότητα και η νοσηρότητα του πληθυσμού».

Tags
Back to top button