Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Nord Stream 2»: Με νέες κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εις βάρος της ελβετικής Allseas Group και της ιταλικής Saipem, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο έργο κατασκευής του «Nord Stream 2».

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εις βάρος δύο ευρωπαϊκών εταιρειών, με αφορμή την κατασκευή του αγωγού «Nord Stream 2», εξετάζει η Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Τα περιοριστικά μέτρα φέρεται να αφορούν την ελβετική Allseas Group και την ιταλική Saipem.

Αμφότερες συμμετέχουν στα έργα κατασκευής του νέου αγωγού αερίου, ο οποίος φιλοδοξεί να διασυνδέσει ενεργειακά τη Γερμανία με τη Ρωσία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Εκπρόσωπος της Allseas, η οποία έχει αναλάβει την τοποθέτηση του 90% του αγωγού, αρνήθηκε να προχωρήσει σε εικασίες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων.

Όσον αφορά τη Saipem, βιομηχανικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «άτοπες» τις κυρώσεις, δεδομένου ότι η ιταλική εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες που της αναλογούν.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει καταστεί επιφανής επικριτής του «Nord Stream 2», καθώς θεωρεί ότι αποτελεί απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχει καλέσει τις ευρωπαϊκές χώρες να στραφούν προς το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο, γνωστό και ως LNG.

Μόσχα και Βερολίνο, βέβαια, έχουν απορρίψει αυτές τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο «Nord Stream 2» συνιστά ένα αμιγώς οικονομικό έργο.

Tags
Back to top button