Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νηπιαγωγείο 2017» κάπου στο Ωραιόκαστρο…

Ο Νικολάκης σήκωσε το χέρι του στην τάξη και είπε:

– Κυρία δεν θα ντυθώ καρναβάλι! Δεν θέλω να στεναχωρήσω τον Χριστό!
Η μαμά μου είπε πως αν ντυθώ καρναβάλι θα στεναχωρήσω τον Χριστό και δεν θέλω!!!

Αυτός είναι ο ρόλος της μητέρας, ο σημαντικότερος στην διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των παιδιών. Όταν η μητέρα γνωρίζει και έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο που της ανέθεσε ο Θεός, εμπιστεύοντας της τα τέκνα που της χάρισε να τα μεγαλώσει και να τα αναθρέψει με «παιδεία και νουθεσία Κυρίου, που είναι η τέχνη των τεχνών και η επιστήμη των επιστημών σύμφωνα με τον Άγιο Μέγα Βασίλειο», τότε θα υπάρχουν ελπίδες τα παιδιά μας να γλυτώσουν από τον κατήφορο που δυστυχώς πήρε η δική μας γενιά.

Ο καθένας μας είναι μία εικόνα του Θεανθρώπου Κυρίου, πόσο μάλλον τα παιδιά. Μία εικόνα που, όμως, την έχουμε κακομεταχειρισθεί ή την έχουμε επιζωγραφήσει και είναι αγνώριστη.

Με τις μεταμφιέσεις και τα μασκαριλίκια, είναι σαν να λέμε στον Θεό, πως δεν μας αρέσει η μορφή που μας έδωσες, θέλουμε άλλη μορφή και οι άνθρωποι ντύνονται ζώα, μαϊμούδες κλπ και επειδή υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι, που πολλοί δεν γνωρίζουν, προκαλούμε μοιραία την οργή του Θεού.

Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ελάχιστες οι αφυπνιστικές φωνές που αντέδρασαν κατά των ειδωλολατρικών αυτών εκδηλώσεων. Αντιθέτως μάλιστα, στα χρόνια που ζούμε, αρκετοί θεολόγοι, κληρικοί και λαϊκοί, πήραν το μέρος των καρναβαλιστών!

Για το Καρναβάλι στην πόλη των Πατρών, ο φωτισμένος Γέροντας των Πατρών Γερβάσιος Παρασκευόπουλος έλεγε: «Το πατρινό καρναβάλι παρουσιάζεται ως μέσον αναζωογονήσεως, αλλά είναι πράγματι ένα από τα βαθύτερα συμπτώματα του πνευματικού μαρασμού της πόλεως».

Το οξύμωρο στην όλη κατάσταση, στην πνευματική μας διάβρωση και κατάντια, είναι πως στις μέρες της οικονομικής κρίσης, καταχρεωμένοι Δήμοι πραγματοποιούν καρναβαλικές εκδηλώσεις ξοδεύοντας σημαντικά ποσά, ενώ έχουν απλήρωτους εργαζόμενους!!!

Ζούμε λοιπόν το παράδοξο στις ζοφερές τούτες μέρες, Δήμοι, όπως ο Δήμος Ωραιοκάστρου, να έχουν ξεκινήσει και καθιερώσει καρναβαλική παρέλαση από το 2012!

Αναρωτιούνται μετά οι κάτοικοι της περιοχής για όλα τα δεινά που έχουν χτυπήσει το Ωραιόκαστρο αυτά ακριβώς τα τελευταία πέντε χρόνια!…

Ο Θεός να μας ελεήσει όλους μας, να αισθανθούμε την αμαρτωλότητα μας και να ζητήσουμε το έλεος Του. Να γίνει ίλεως και να μας αξιώσει να κατανοήσουμε πως δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Να αγωνιστούμε όλοι μας να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας και να εμποδίσουμε να πραγματοποιούνται αυτά τα παγανιστικά έθιμα που μας οδηγούν στην καταστροφή.

Ο Θεός να δώσει. Καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και καλή μετάνοια.

Tags
Back to top button