Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νικαράγουα: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ - «Φασιστική και γενοκτονική η κυβέρνησή του»

ΗΠΑ: Εξασφάλισαν την απελευθέρωση 135 πολιτικών κρατουμένων από τη Νικαράγουα – Θα μεταβούν στη Γουατεμάλα για αναζήτηση νέας διαμονής

 Η Νικαράγουα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, το οποίο έχει επικριθεί δημοσίως από την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα για τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανήγγειλε χθες Παρασκευή η αντιπρόεδρος της χώρας.

«Ο πρόεδρός μας ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών (…) να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη φασιστική και γενοκτονική κυβέρνηση του Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπροέδρου Ροσάριο Μουρίγιο, της συζύγου του προέδρου Ορτέγα.

Ουσιαστικά, η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Εξάλλου, το Ισραήλ δεν έχει πρεσβευτή στη Νικαράγουα.

Το Ισραήλ και η Νικαράγουα είχαν αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις στις 28 Μαρτίου 2017 μετά τη διακοπή τους από τον Ορτέγα το 2010.

Ο Ντανιέλ Ορτέγα ηγήθηκε του κινήματος των Σαντινίστας (FSLN) που πήρε την εξουσία το 1979, ανατρέποντας τη δικτατορία του Αναστάσιο Σομόσα. Διετέλεσε πρόεδρος της Νικαράγουας από το 1985 έως το 1990 και επέστρεψε στην εξουσία το 2007, κυβερνώντας μέχρι σήμερα.
 

Tags
Back to top button