Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Nιετσέιτσα Τερμάλικα: Το γραφικό χωριουδάκι της Πολωνίας που θέλει να βγάλει ομάδα στο Champions League (φωτό, βίντεο)

Αυτό που συνέβη πέρυσι στην Premier League ξεπέρασε σε έμπνευση και οίστρο τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ. Εκτός από μεγαλειώδες ήταν και τρομακτικό. Η Λέστερ έδωσε τη σκυτάλη σε όλες τις ομάδες του πλανήτη να ονειρεύονται πως μπορούν να πετύχουν ένα θαύμα! Τα βλέμματα στρέφονται στην Πολωνία και στη Nιετσέιτσα Τερμάλικα. Ποια;;;

Το χωριό Nιετσέιτσα βρίσκεται στη Νότια Πολωνία, περιτριγυρισμένο από αγροτικές εκτάσεις, ενώ ο Ποταμός Dunajec το κάνει ακόμα πιο γραφικό! Το χωριό είναι γνωστό για το ράφτινγκ, το εργοστάσιο που κατασκευάζει πλάκες πεζοδρομίου, αλλά σε καμία περίπτωση για την ποδοσφαιρική ομάδα, αυτή που έχει τρελάνει φέτος τους Πολωνούς και είναι μόλις στο -6 από την κορυφή! Λίγους μήνες πριν αποφασίστηκε να γίνει ανακαίνιση στο γήπεδο, να κατασκευασθεί πάρκινγκ, το πρώτο στο χωριό των 735 κατοίκων! Αυτό συνέβη για να πάρει άδεια συμμετοχής...

Κάποιοι τη συγκρίνουν με τη Χοφενχάιμ, που ανέβηκε τρένο. Ο ιδιοκτήτης της, Ντίτμαρ Χοπ χρησιμοποίησε χρήματα που έκανε στο χώρο του λογισμικού. Αντίθετα, ο Κρίστοφ Βιτκόφσκι, ιδιοκτήτης του συλλόγου στήριξε την ομάδα με τα χρήματα από την Bruk-Bet, εταιρεία οικοδομικών υλικών που ίδρυσε 30 χρόνια πριν!

Ξεκίνησε με ένα τρυπάνι κι έχτισε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Πολωνίας. Τώρα φαίνεται να κάνει το ίδιο με την τοπική ομάδα του, η οποία πριν μια δεκαετία, έπαιζε στην τελευταία κατηγορία του πολωνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα δεν έχει ταβάνι, οι διασυνδέσεις του προέδρου με άλλες επιχειρηματίας έφεραν στο σύλλογο και μια εταιρεία μόνωσης, την Τermalica και το μεγάλο εμπόδιο της Β' κατηγορίας ξεπεράστηκε εύκολα. Συνήθως, οι ομάδες – εκπλήξεις σταματούσαν εκεί!

Για σύλλογο που υποστηρίζεται οικονομικά από κατασκευαστικές εταιρείες, είναι εύστοχο το σχόλιο ότι η επιτυχία του οφείλεται στην κατοχή των σωστών εργαλείων και υλικών για το χτίσιμο. Προπονητής, ο Πολωνός... Μουρίνιο, Czeslaw Michniewicz, ο οποίος με την τακτική, την εξυπνάδα του και την προτίμησή του στα αμυντικά συστήματα έφτιαξε κάτι πολύ δυνατό! Ο ίδιος είναι ήρεμος να κάνει τη δουλειά του, έχει αφήσει το τραυματικό του παρελθόν στην Πογκόν, όπου οι φίλαθλοι τον κυνηγούσαν στα χωράφια να τον χτυπήσουν.

Πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα κρύβεται μια γυναίκα! Η κα Ντάνουτα, η πρόεδρος της ομάδας ξέρει πολύ μπάλα, παρακολουθεί όλες τις Ακαδημίες της χώρας και παίρνει πάνω της όλες τις μεταγραφικές κινήσεις. Απίθανα πράγματα... Με πυγμή, πάθος γι αυτό που κάνει, αλλά και εξαιρετικές επιχειρηματικές γνώσεις, η γυναίκα του προέδρου έχει κερδίσει τη συμπάθεια και το σεβασμό όλης της Λίγκας, ενός δύσκολου και όχι... πεντακάθαρου πρωταθλήματος. Το χωριό και η πόλη Tarnow που βρίσκεται κοντά δεν αποτελεί ελκυστική επιλογή για τους ποδοσφαιριστές. Ομως η Nιετσέιτσα Τερμάλικα είναι... μαγαζί γωνία! Υστερα από τη Λέγκια Βαρσοβίας, είναι η ομάδα που πληρώνει στην ώρα της, δεν έχει αδικήσει ποτέ παίκτη και δεν έχει... διαμαρτυρηθεί κανένα συμβόλαιο.

Το μυστικό του Πολωνού Μουρίνιο; «Longomatch», ένα προηγμένο σύστημα ανάλυσης αγώνων που χρησιμοποιούν στην Ισπανία αρκετές ομάδες. Κάποιοι σχολιαστές... ειρωνεύτηκαν, αλλά η Nιετσέιτσα Τερμάλικα είναι στην 4η θέση, κι έμαθε πως να κερδίζει και ανώτερους αντιπάλους. Είναι ο μοναδικός κόουτς που το χρησιμοποιεί στη χώρα και ξέρει πως όταν τον μιμηθούν κι άλλοι, αυτός θα έχει περάσει ήδη στο επόμενο επίπεδο! Ήταν δύσκολο γι' αυτόν να βρεθεί σε ένα... χωριό, με μέσο όρο εισιτηρίων που δεν ξεπερνούσαν τα 2000. Του έδωσαν όμως την ευκαιρία να ονειρευθεί κάτι καλό! Μπάτζετ, οργάνωση κι ένα κοινό που τον αποθεώνει!

Το γήπεδο των 4.500 θέσεων γεμίζει, η ατμόσφαιρα εξαιρετική και το κλίμα απίθανο. Όταν το σχολείο του χωριού έκλεισε λόγω έλλειψης χρημάτων, πρόεδρος και χορηγός έχτισαν ένα νέο. Ακαδημίες, αλλά και πολλές φιλανθρωπικές δωρεές για τα παιδιά του χωριού! Ο τεράστιος στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη, κανείς δεν μιλά για πρωτάθλημα, αλλά έτσι το αντιμετώπιζε και ο Ρανιέρι!

Πηγή: 

Tags
Back to top button