Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

New York Times: «Ελλάς-Κίνα-Συμμαχία - Οι Κινέζοι μπήκαν στην χώρα και φέρνουν λεφτά»

Την ανησυχία των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων ότι η Κίνα αθόρυβα διείσδυσε και επένδυσε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ελέγχει πλέον σημαντικό μέρος της οικονομίας της χώρας εκφράζει η «ναυαρχίδα» του Δημοκρατικού κόμματος, .

«Η Ελλάδα μετά από μία μακρά μάχη με την λιτότητα που έχει επιβληθεί από την ΕΕ και τον ψυχρό ώμο που της πρόσφεραν οι ΗΠΑ, αποφάσισε να δεχθεί τη βοήθεια της Κίνας,  τον πιο φιλόδοξο γεωπολιτικό επενδυτή».

«Ενώ η ΕΕ ήταν απασχολημένη να «ξεζουμίζει» την Ελλάδα οι Κινέζοι έκαναν «έφοδο» με «κουβάδες» γεμάτους με επενδύσεις που τώρα αρχίζουν και ωριμάζουν και αποδίδουν όχι μόνο οικονομικά αλλά προσφέρουν στο Πεκίνο και πολιτικό έρεισμα στην χώρα και κατ' επέκταση και σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα σταμάτησε την ΕΕ από το να εκδώσει αρνητική δήλωση για το Πεκίνο περί κινεζικής επιθετικότητας στην Νότια κινεζική Θάλασσα.

Αυτό τον Ιούνιο εμπόδισε και την αρνητική για την Κίνα έκθεση περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διπλωματική αυτή στάση της Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ οι οποίες από την αρχή ανησυχούσαν ότι η χώρα λόγω οικονομικής δυσανεξίας θα πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Αντίθετα είναι οι Κινέζοι που έγιναν ένας πανίσχυρος ξένος παίκτης στην Ελλάδα μετά από χρόνια διπλωματικού φλερτ.

Η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία ‘Cosco’, η οποία είναι κρατική, ανέλαβε το 2016 την πλειοψηφία του ελληνικού λιμανιού του Πειραιά. Το λιμάνι αυτό είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας και οι Δυτικοί μόλις τώρα συνειδητοποιούν το μέγεθος της γεωστρατηγικής τους ήττας.

Η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί τον Πειραιά ως την μεγαλύτερη και σημαντικότερη πύλη εισόδου των κινεζικών εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον θεωρεί απαραίτητο για την υλοποίηση του νέου Δρόμου του Μεταξιού

Έτσι ενώ η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως τον εγκληματία της Ευρωζώνης η Κίνα κατάφερε να καταστεί ο βασικός της σύμμαχος προσφέροντας απτά και υπαρκτά πράγματα: Χρήματα και επενδύσεις

«Ενώ οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται σαν μεσαιωνικές βδέλλες, οι Κινέζοι συνεχίζουν να φέρνουν λεφτά» είπε ο Κώστας Δουζίνας επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής για την Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Και εν ολίγοις για πιο λόγο να μην στραφεί η χώρα εκεί που την βοηθάνε με έργα και όχι με λόγια; Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο τόσα χρόνια; Κι αν οι New York Times «σκάνε» δεν πειράζει ας πρόσεχαν στις ΗΠΑ. Ας έδιναν κι αυτοί κάτι.

Αλλά έτσι είναι, τον δεδομένο δεν τον αγαπάει κανείς, τον λατρεύουν όμως όταν αποχωρεί.
 

Tags
Back to top button