Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νεοζηλανδή δημοσιογράφος συνελήφθη στο Ναούρου μετά από συνομιλία με πρόσφυγες

Μία Νεοζηλανδή δημοσιογράφος συνελήφθη από την αστυνομία του Ναούρου στον Ειρηνικό Ωκεανό και ακυρώθηκε η διαπίστευσή της, για την κάλυψη του Φόρουμ των νησιών του Ειρηνικού (PIF), επειδή συναντήθηκε χωρίς άδεια με πρόσφυγες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση και μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός TVNZ.

Οι ηγέτες των 18 χωρών του PIF συμμετέχουν από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου σε μια σύνοδο κορυφής στο νησί Ναούρου, κοντά στο «αυστραλιανό Γκουαντάναμο».

Σε αυτό το κέντρο κράτησης διαμένουν αιτούντες άσυλο οι οποίοι προσπάθησαν να φτάσουν μέσω θαλάσσης στην Αυστραλία και βάσει της δρακόντειας μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα στέλνονται σε απομονωμένα κέντρα στον Ειρηνικό, είτε στο Ναούρου είτε στην Παπούα-Νέα Γουινέα.

Η κυβέρνηση του Ναούρου έχει επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στα μέσα ενημέρωσης που θα καλύψουν τη σύνοδο κορυφής της PIF, απειλώντας να ανακαλέσει τις άδειες εισόδου των δημοσιογράφων που θα φωτογραφήσουν ή θα πάρουν βίντεο από το κέντρο κράτησης ή τους αιτούντες άσυλο.

Περιορισμένος είναι και ο αριθμός των δημοσιογράφων στους οποίους επιτράπηκε να καλύψουν τη σύνοδο, ενώ δεν δόθηκε σχετική άδεια στην αυστραλιανή κρατική ραδιοτηλεόραση, την Australian Broadcasting Corporation.

Η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου Television New Zealand Μπάρμπαρα Ντρίβερ δήλωσε ότι κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα επί τρεις ώρες αφότου μίλησε σε έναν πρόσφυγα έξω από ένα εστιατόριο.

«Εμφανίστηκε η αστυνομία και μου είπε ότι παραβιάζω τους όρους της βίζας μου και στη συνέχεια με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα», εξήγησε σε συνέντευξή της στο TVNZ. «Πιστεύω ότι αυτό δείχνει πως τα πράγματα εδώ είναι κάπως ευαίσθητα, για την ακρίβεια πολύ ευαίσθητα», πρόσθεσε.
 

Tags
Back to top button