Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέος μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου καναδική εταιρεία

Η εταιρεία TD Asset Management Inc, που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά κατέχει 446,2 εκ. μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, αντιπροσωπεύοντας το 5,24% του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοινώθηκε σήμερα στα χρηματιστήρια Λονδίνου και Κύπρου.

Επίσης, η Τράπεζα ανακοίνωσε τέσσερις μεγαλομετόχους της, οι οποίοι κατέχουν πέραν του 3% του μετοχικού της κεφαλαίου ο καθένας, γεγονός που γεννά αισιοδοξία στη διοίκηση αναφορικά με την εισροή νέων κεφαλαίων και συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Lamesa Holding S.A. που είναι εγγεγραμμένη στον Παναμά, κατέχει 41.378.235 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή ποσοστό 9,2735% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) κατέχει 22.401.744 μετοχές ή 5,02% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Osome Investments Limited που είναι εγγεγραμμένη στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους κατέχει 14.809.498 ή ποσοστό 3,3190%, ενώ η Tyrus Capital S.A.M. που είναι εγγεγραμμένη στο Μονακό κατέχει μέσω των εταιρειών Tyrus Capital Event Master Fund Limited και TC Four Limited 15.461.831 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή 3,465% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης, η τέως Λαϊκή Τράπεζα συμμετέχει στην Τράπεζα Κύπρου με 9,62%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζο Πάτρικ Χούρικαν, δήλωσε πως είναι σημαντικό ότι «πλέον ακούγεται το όνομα της Κύπρου στη διεθνή χρηματαγορά και πλέον αποσυνδέεται η κυπριακή οικονομία από την ελληνική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button