Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέοι υπερ-κινητήρες για τα 500 ελληνικά άρματα Leopard 1A5; Η γερμανική MPD έκανε πρόταση στο ΓΕΣ για την αναβάθμιση των οχημάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου άμυνας, επιτελείς από το υπουργείο άμυνας της Ελλάδας συναντήθηκαν με εκπροσώπους της γερμανικής εταιρείας Melita Power (MPD). Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι Γερμανοί πρότειναν στην ελληνική ομάδα μία αναβάθμιση των κύριων αρμάτων μάχης τύπου Leopard 1A5 του ελληνικού στρατού με νέους κινητήρες. 

Η ισραηλινή Rafael παρουσίασε το ικανότατο αντιαεροπορικό σύστημα Spyder στο ΓΕΑ-Θα γίνει η «καρδιά» του θόλου αεράμυνάς μας; (Εικόνες)

Σήμερα, τα ελληνικά Leopard 1A5 κινούνται χάρις στους κινητήρες MTU MB 838 CaM 500, οι οποίοι έχουν μέγιστη ιπποδύναμη 819 ίππων. Όπως φαίνεται ο ελληνικός στρατός μελετά την πιθανότητα αντικατάστασης αυτών των συστημάτων ισχύος με νεότερα και πιο προηγμένα μοντέλα.

Τα Ελληνικά Άρματα Leopard 1A5

Μιλάμε φυσικά για τα 104 άρματα μάχης Leopard 1A5 GR που αποκτήσαμε την περίοδο 1983 με 1984. Το 1992 βέβαια ο ελληνικός στρατός παρέλαβε ακόμη μία παρτίδα 75 μονάδων. Εν τέλη, η τελική παρτίδα περιλάμβανε περισσότερα από 170 τέτοια άρματα κάνοντας την χώρα μας έναν από τους μεγαλύτερους χειριστές του συγκεκριμένου τεθωρακισμένου. Ξένα μέσα αναφέρουν πως η Ελλάδα είναι κατά πάσα πιθανότητα η χώρα με τα περισσότερα κύρια άρματα μάχης τύπου Leopard 1 στον κόσμο σήμερα, αφού διαθέτουμε περισσότερες από 500 μονάδες της έκδοσης 1A5 GR και κάποιων άλλων εκδοχών.

Οι MTU MB 838 Ca M500 κινητήρες των ελληνικών αρμάτων έχουν ιπποδύναμη 830 αλόγων και επιτρέπουν στα τεθωρακισμένα οχήματά μας να κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 65 χλμ/ώρα στον δρόμο και με μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ/ώρα εκτός δρόμου. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό, τα ελληνικά άρματα διαθέτουν κάποια από τα πιο προηγμένα συστήματα της αγοράς, όπως ένα πολύ ακριβές σύστημα ελέγχου πυρός, λέιζερ τηλέμετρο, συσκευή θερμικής απεικόνισης τόσο για τον πυροβολητή όσο και για τον διοικητή κλπ. 

Στα χέρια της Μόσχας το πρώτο υπερσύγχρονο ουκρανικό άρμα Leopard 2A6 (Βίντεο)-Καταστράφηκαν 8 ουκρανικά αεροσκάφη σε 2 ημέρες (Βίντεο)

Έτσι, το επόμενο βήμα θα ήταν λογικό να αφορά την αναβάθμιση των παλαιών πλέον κινητήρων των Leopard 1A5. Τα νέα συστήματα ισχύος θα αυξήσουν σημαντικά την μακροζωία των ελληνικών οχημάτων και θα τους προσδώσουν σημαντικές δυνατότητες ευκινησίας. Στο στόχαστρο του ελληνικού επιτελείου στρατού βρίσκεται και μία πιθανή αναβάθμιση των ελληνικών αρμάτων Leopard 2A4. 

Tags
Back to top button