Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέο τουρκικό παραλήρημα: ''Όταν παλεύαμε με τον σεισμό, η Ελλάδα έριχνε υποθαλάσσιο καλώδιο στις Οινούσσες- 20 νησιά υπό κατοχή''

Νέα προκλητικά δημοσιεύματα από τα Τουρκικά ΜΜΕ. Αυτή τη φορά, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αντιπολίτευσης ''Sozcu'', δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, επιτίθεται στην Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα μας εμφανίζεται τα τελευταία 20 χρόνια «να έχει κάνει εισβολή σε 20 νησιά, ανάμεσα στα οποία οι Οινούσσες και τα Ψαρά».

Τις ανησυχίες για τη στάση της Τουρκίας σε περίπτωση νίκης στις εκλογές της 14ης Μαΐου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επιβεβαιώνει προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu που απηχεί τις απόψεις του κεμαλικού κόμματος, ηγέτης του οποίου είναι ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις κάλπες.

O αρθρογράφος Saygı Ozturk αναφέρεται στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες, τις οποίες αποκαλεί με άλλη ονομασία (σ.σ. Koyun), στις 16 Φεβρουαρίου 2023, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, για την αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης, λέγοντας ότι το νησί «βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004».

Μάλιστα παραθέτει και συγκεκριμένη φωτογραφία από την τελετή εγκαινίων:

«20 νησιά είναι υπό κατάληψη, ανάμεσά τους οι Οινούσσες και τα Ψαρά. Όταν η Τουρκία πάλευε με τον σεισμό, η Ελλάδα έριχνε υποθαλάσσιο καλώδιο στις Οινούσσες. Τα Αντίψαρα υπάγονται στην επαρχίας της Σμύρνης. Η Κυβέρνηση (σ.σ. Ερντογάν) έκλεισε τα μάτια και τα τελευταία 20 χρόνια έγινε εισβολή στα νησιά αυτά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο της Sozcu.

«Γνωρίζουμε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ωστόσο, αποκλείεται να ληφθούν μέτρα σχετικά χωρίς την εντολή του Προέδρου. Αναμφίβολα ο Πρόεδρος είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις σχετικά με τα νησιά. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σχετική οδηγία, δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια», σημειώνει.

Και προσθέτει πως «Τα τουρκικά χωρικά ύδατα βρίσκονται εντός των εθνικών συνόρων της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 79 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να καθορίσει τους όρους που θα εφαρμόζονται στα υποθαλάσσια καλώδια που εισέρχονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Tags
Back to top button