Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Νέα ρύθμιση στον ΕΦΚΑ: Μέχρι 120 δόσεις για εξόφληση χρέων

Ερχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη στα ταμεία μέχρι 120 δόσεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη… 

Πηγή: «Βουλιάζει» ο ΕΦΚΑ: Ερχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη στα ταμεία | iefimerida.gr  
Την ώρα που ο ΕΦΚΑ «βουλιάζει» λόγω και της χαμηλής εισπραξιμότητας αλλά και τα χρέη των ιδιωτών προς τα ταμεία διογκώνονται, η κυβέρνηση έχει προτείνει στους θεσμούς νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει μπαράζ κατασχέσεων και για μικροποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η κυβερνητική πρόταση για την οποία θα εκδοθεί υπουργική απόφαση τον επόμενο μήνα αν γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς προβλέπει τη θέσπιση νέας ρύθμισης εξόφλησης των χρεών προς τα ταμεία μέχρι και 120 δόσεων ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη και του «πρότερου βίου» του (αν είναι δηλαδή «στρατηγικός κακοπληρωτής»).

Ειδικότερα προτείνεται:

    Με εφάπαξ καταβολή της οφειλής να γίνεται ολική διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων, δηλαδή στο 25% της κύριας οφειλής.
    Με εξόφληση της οφειλής με 60 δόσεις να μειώνονται κατά 75% οι προσαυξήσεις.
    Με εξόφληση της οφειλής με 120 δόσεις να επέλθει μείωση κατά 35% των προσαυξήσεων.

Tags
Back to top button