Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Νέα ρύθμιση που θα αφορά τη μίσθωση κατοικιών σε τουρίστες

Νέα ρύθμιση που θα αφορά τη μίσθωση κατοικιών σε τουρίστες επεξεργάζονται η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Μάλιστα, φαίνεται ότι… τρέχουν για να προλάβουν τη ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Η μίσθωση ακινήτων σε τουρίστες θα γίνει πολύ πιο εύκολη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», καθώς δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί που υπήρχαν με την παλιά ρύθμιση. Συγκεκριμένα, στο… παιχνίδι μπαίνουν και οι εταιρείες, εκτός από φυσικά πρόσωπα.

Επίσης, πλέον δεν θα προβλέπεται πλαφόν στον αριθμό ακινήτων που μισθώνονται ανά ΑΦΜ, που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε δύο, δεν θα υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου, αλλά και στη νομιμότητά του, ενώ και το χρονικό όριο μίσθωσής του θα ανέβει. Αυτή τη στιγμή είναι 60-90 ημέρες, ανάλογα την περιοχή. Τέλος, η φορολογία για τους ιδιώτες θα είναι της τάξεως του 15%, 35% και 45%, ανάλογα την κάθε περίπτωση και 29% στις εταιρείες.

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού, καθώς όπως υποστηρίζουν «η νέα ρύθμιση διευρύνει υπέρμετρα το πεδίο και τους όρους για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Tags
Back to top button