Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νέα "φυτιλιά" στις σχέσειςς Βουλγαρίας - Βόρειας Μακεδονίας: Αφορμή η άγρια επίθεση ενός πολίτη

Η πρέσβυς της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Βουλγαρία κλήθηκε να μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, για να της επιδοθεί νότα διαμαρτυρίας σε σχέση με σοβαρή εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε σε βάρος πολίτη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας με βουλγαρική ταυτότητα και γραμματέα της λέσχης «Τσάρος Μπόρις Γ'», στην Οχρίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για επίθεση που δέχθηκε ένας πολίτης στις 19 Ιανουαρίου και ο οποίος υπέστη σοβαρά τραύματα, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Βουλγαρία: Θα τοποθετήσει συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες σε όλο τον φράχτη με την Τουρκία

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μίλκοφ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, από τον οποίο έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι τοπικές Αρχές θα παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια.

Ο προσωρινός επικεφαλής του γενικού προξενείου της Βουλγαρίας στην Μπίτολα και ομάδα από τη βουλγαρική πρεσβεία στα Σκόπια βρίσκονται σε επαφή με τον πολίτη που τραυματίστηκε και εστάλησαν στην Οχρίδα.


Βουλγαρία: Έντονη και διαρκής ανησυχία για εγκλημάτων μίσους εναντίον πολιτών με ταυτότητά της στη Β. Μακεδονία

Επί μήνες, η Βουλγαρία εκφράζει έντονα την προσδοκία της ότι οι αρχές στη Βόρεια Μακεδονία θα λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα κατά της σοβαρής κλιμάκωσης των εγκλημάτων μίσους εναντίον Βουλγάρων στη χώρα αυτή. Η Σόφια δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την έρευνα και την απονομή της δικαιοσύνης σε σχέση με τις πρόσφατες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυροβόλων όπλων κατά της λέσχης «Τσάρος Μπόρις Γ'» στα τέλη του 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Δυστυχώς, η επίθεση της 19ης Ιανουαρίου είναι ενδεικτικό παράδειγμα των σοβαρών συνεπειών από τη συστηματική απουσία κατάλληλης απάντησης και δέσμευσης της Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας να εκπληρώσει τη βασική της δέσμευση -να εγγυάται την ασφάλεια των δικών της πολιτών, πρόσθεσε το βουλγαρικό ΥΠΕΞ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Βουλγαρία αναμένει οι αρμόδιες αρχές στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να αναλάβουν άμεση δράση για να ταυτοποιήσουν, διώξουν και τιμωρήσουν τους δράστες της εγκληματικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της πράξης.

Ο πλουραλισμός, η εξάλειψη των διακρίσεων, η ανεκτικότητα και η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων είναι οικουμενικές αρχές που ενώνουν τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές κοινωνίες, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αναμένουμε η χώρα που έχει δηλώσει την επιθυμία της να ανήκει σε μια Ένωση που βασίζεται στην ελευθερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, να κάνει σταθερές και πραγματικές προσπάθειες για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προστασία και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες γίναμε μάρτυρες των ακριβώς αντίθετων τάσεων στην κοινωνία της Βόρειας Μακεδονίας. Η ύπαρξη προβλημάτων με τα δικαιώματα των Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία δεν μπορεί να συνεχίσει να αμφισβητείται από τις τοπικές αρχές και διεθνείς εταίρους. Προφανώς, αυτό οδηγεί μόνο στην επιδείνωσή τους και δεν συνάδει με την ένταξη στην ΕΕ», σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

Tags
Back to top button