Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νέα ψηφοφορία στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα για την κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άσκησε κριτική στους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές για την αποτυχία τους να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την κατάργηση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare).

Τα στοιχεία μιας νέας αναφοράς που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν ότι 32 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν τις ασφαλιστικές τους καλύψεις, εάν οι Γερουσιαστές καταργήσουν τον αναφερόμενο νόμο, χωρίς να τον αντικαταστήσουν.

Ο Τραμπ συγκέντρωσε 49 Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές για ένα μεσημεριανό γεύμα εργασίας χθες στον Λευκό Οίκο μετά την κατάρρευση της πολιτικής προσπάθειας για την κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare, εξαιτίας των διαφωνιών και των επιφυλάξεων μεταξύ συντηρητικών και μετριοπαθών Γερουσιαστών.

Μετά την προτροπή του προέδρου Τραμπ για την συνέχιση των προσπαθειών μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών είχε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να δρομολογηθούν εξελίξεις. Η κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare υπήρξε ουσιαστική προεκλογική δέσμευση του Τραμπ, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν υποσχεθεί την κατάργησή του από το 2010.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε προχθές ότι δεν θα είχε πρόβλημα εάν το πρόγραμμα Obamacare αφεθεί να καταρρεύσει. Ωστόσο, χθες άλλαξε στάση απαιτώντας από τους Γερουσιαστές να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο μέχρι να βρουν κοινά σημεία προσεγγίσεων για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare.

?Μπορούμε να το καταργήσουμε, αλλά πρέπει να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε και δεν πρέπει να φύγουμε από την Ουάσινγκτον μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί,? δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στην διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του με τους Γερουσιαστές.

Παρά τη νέα προσπάθεια του Τραμπ, οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία βρίσκονται αντιμέτωποι με την ουσιαστική πολιτική πρόκληση να ?γεφυρώσουν? τις διαφορετικές πολιτικές και οικονομικές προσεγγίσεις μεταξύ των συντηρητικών και των μετριοπαθών. Ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, προγραμματίζει την διεξαγωγή ψηφοφορίας για την επόμενη εβδομάδα, με στόχο την κατάργηση του Obamacare, ενώ αρκετοί Γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων έχουν ήδη εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην προσέγγιση που ακολουθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button