Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νέα κρούσματα δηλητηρίασης με e.coli στα McDonald’s των ΗΠΑ –Οι υποψίες στρέφονται στα κρεμμύδια

Τουλάχιστον 75 ανθρώπους έχει μολύνει το επικίνδυνο βακτήριο E.coli στις ΗΠΑ εξαιτίας κατανάλωσης φαγητού από εστιατόρια των McDonald’s

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι νοσηλεύονται και λοιμώξεις έχουν πλέον καταγραφεί σε 13 πολιτείες, επεσήμανε η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA). Δύο άνθρωποι έχουν παρουσιάσει αιμολυτικό – ουραιμικό σύνδρομο, που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Από τους 42 ασθενείς που ερωτήθηκαν, όλοι απάντησαν ότι έφαγαν στα McDonald’s και 39 δήλωσαν ότι κατανάλωσαν ένα συγκεκριμένο χάμπουργκερ, το Quarter Pounder.

Η FDA «χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να επιβεβαιώσει αν τα κρεμμύδια είναι η αιτία της επιδημίας», επεσήμανε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η έρευνα συνεχίζεται αλλά «η “Taylor Farms”, η εταιρεία που παρέχει στα McDonald’s κομμένα κρεμμύδια, ανακοίνωσε εθελοντικά την ανάκλησή τους», διευκρίνισε η FDA.

Η εταιρεία έχει επίσης ενημερώσει τους υπόλοιπους πελάτες της.

Τα McDonald’s ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αποσύρουν τα κρεμμύδια από τα εστιατόριά τους στις πολιτείες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα μόλυνσης από το E.coli. Παράλληλα η εταιρεία έχει αποσύρει «για προληπτικούς λόγους» το συγκεκριμένο χάμπουργκερ που περιέχει αυτά τα κρεμμύδια, το Quarter Pounder.

Την Παρασκευή η εταιρεία διευκρίνισε ότι η Taylor Farms, πριν το περιστατικό αυτό, προμήθευε κρεμμύδια σε περίπου 900 εστιατόρια McDonald’s. Η αλυσίδα ταχυφαγείων επεσήμανε εξάλλου ότι «έλαβε την απόφαση να σταματήσει επ’ αόριστον να προμηθεύεται κρεμμύδια από την Taylor Farms».

Κανένα κρούσμα μόλυνσης από το E.coli δεν έχει αναφερθεί στην FDA εκτός ΗΠΑ.

Τουλάχιστον δύο προσφυγές έχουν ήδη κατατεθεί εξ ονόματος των ασθενών, δήλωσε στο AFP ο Ρον Σάιμον δικηγόρος των εναγόντων. Κάθε ένας ζητεί αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.

Ένας από τους ασθενείς, ο Έρικ Στίλι κάτοικος Κολοράντο, πήγε στα McDonald’s στις 4 Οκτωβρίου και άρχισε να εμφανίζει γαστρεντερικά συμπτώματα δύο ημέρες αργότερα, περιγράφεται σε ανακοίνωση. Ο Στίλι χρειάστηκε να πάει στο τμήμα επειγόντων νοσοκομείου για να λάβει φροντίδα.

«Η επιδημία E.coli στα McDonald’s θα είναι μια από τις σοβαρότερες επιδημίες τροφικής δηλητηρίασης φέτος», σχολίασε ο Σάιμον, ο οποίος εκπροσωπεί συνολικά 25 ασθενείς. «Χάρη σε αυτή την προσφυγή στη δικαιοσύνη όπως και σε άλλες θα φροντίσουμε όλα τα θύματα να αποζημιωθούν», πρόσθεσε.

Το βακτήριο E.coli προκαλεί πόνους στο στομάχι, διάρροια και εμετούς, που γενικά διαρκούν τρεις με τέσσερις ημέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς ξεπερνούν τη μόλυνση χωρίς να λάβουν θεραπεία, αλλά κάποιοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιπλοκές.

 

Tags
Back to top button