Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Nέα έκρηξη τιμών των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Απριλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 15,7%.

Ο αντίστοιχος δείκτης του Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2022, είχε παρουσιάσει αύξηση 9,8%.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εκροών κατά 15,7%, τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023, οφείλεται:

  1. στην αύξηση κατά 23,7% του δείκτη τιμών της φυτικής παραγωγής και κυρίως στη μεταβολή των ομάδων ελαιόλαδο και φρούτα, και
  2. στην αύξηση κατά 1,3% του δείκτη τιμών της ζωικής παραγωγής. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών κατά τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,4% .

Ο μέσος σταθμικός Δείκτης Εκροών του δωδεκαμήνου Μαΐου 2023 – Απριλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2022 – Απριλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 17,2%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία του μηνός Απριλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023, παρουσίασε μείωση 1,8% έναντι αύξησης 4,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Απριλίου 2023 με τον Απρίλιο 2022.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισροών κατά 1,8%, τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023, οφείλεται:

  1. στην μείωση κατά 3,2% του δείκτη τιμών των αναλώσιμων μέσων και κυρίως στη μεταβολή της ομάδας ζωοτροφές και
  2. στην αύξηση κατά 2,9% του δείκτη τιμών του σχηματισμού παγίου κεφαλαίου 
Tags
Back to top button