Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νέα εισβολή της Ρωσίας μετά την Ουκρανία στην Σελήνη προκαλεί συναγερμό στις ΗΠΑ-Ο διαστημικός πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει την αποστολή Luna-25 στη Σελήνη τον Ιούλιο του 2023, προκαλώντας συναγερμό στις ΗΠΑ, για τα πραγματικά σχέδια της Μόσχας που όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει στρατιωτική βάση για τον πόλεμο του διαστήματος με την δύση.

Μόσχα και Πεκίνο έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας από τον Μάρτιο του 2021, για την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην Σελήνη με “αρκετούς” επιστήμονες.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το σχέδιο θα περιλαμβάνει πολλαπλές ερευνητικές αποστολές σε όλα τα επίπεδα, με πολυδύναμο προσωπικό και επιστήμονες κάθε ειδικότητας.

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Μόσχα με το Πεκίνο αποφάσισαν να ρίξουν πολλά χρήματα σε μία όλο και πιο στρατιωτικοποιημένη κούρσα εξοπλισμών στο διάστημα κάτι που ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός Τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Σενάρια  και πληροφορίες μιλούν για όπλα λέιζερ αλλά και όπλα του κυβερνοχώρου που θα μπορούσαν να καταρρίψουν τους δορυφόρους της αντίπαλης δύναμης.

Η Ρωσία σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει μια βάση για τους δορυφόρους-δολοφόνους της μακριά από τις γήινες βάσεις, έχοντας πραγματικά πρωτόγνωρα σχέδια.

Επίσης, η Σελήνη διαθέτει τρομερά σπάνια μέταλλα, ενώ είναι ο πρώτος πλανήτης που θα έχουμε ανθρώπινο εποικισμό σε κάποια χρόνια.   

Η Ρωσική αποστολή το καλοκαίρι του 2023

Η Μόσχα επανεξετάζοντας την σοβιετική της διαστημική κληρονομιά, ετοιμάζει για όλους αυτούς τους λόγους, μια νέα σειρά αποστολών

Η πρώτη από αυτές τις αποστολές, που ονομάζεται Luna 25, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, δίνοντας τέλος σε μια 45χρονη ξηρασία ρωσικών διαστημικών αποστολών.

Ρώσοι επιστήμονες θέλουν να μελετήστε το νερό που είναι παγιδευμένο κάτω από την επιφάνεια σε μόνιμο πάγο.
Η Ρωσία προετοιμάζει την αποστολή της Luna-25 για περισσότερα από επτά χρόνια.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει την αποστολή Luna-25 στη Σελήνη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

"Ίσως, απλώς ίσως, να εκτοξεύσουν το ρομποτικό διαστημόπλοιο αυτό το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται αμφίβολο εάν η αποστολή θα πετύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προσγειωθεί στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Μέρος του στόχου της αποστολής είναι και η συλλογή δειγμάτων και η ανάπτυξη τεχνικών για την επιστροφή μελλοντικών κρυογονικών δειγμάτων από τη Σελήνη", δηλώνει ειδικός.

Οι Ρώσοι αποφάσισαν να προχωρήσουν με θάρρος, επιλέγοντας ένα σημείο προσεδάφισης στη Σελήνη που καμία άλλη χώρα δεν είχε κάνει.

Πρόκειται για τον νότιο πόλο της Σελήνης, εξοπλίζοντας το ρωσικό διαστημόπλοιο με βραχίονα δειγματοληψίας και σειρά οργάνων για τη δοκιμή δειγμάτων εδάφους.

Η μονάδα καθόδου πρόκειται να προσγειωθεί κοντά στον κρατήρα Boguslawsky.

Ειδικά συστήματα θα διεξάγουν χημική και φασματική ανάλυση της γύρω περιοχής για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το σεληνιακό νερό.

Εάν η αποστολή πετύχει, θα ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα για ολόκληρη την ανθρωπότητα τονίζουν οι ειδικοί.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία “σκότωσε” την οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία με τις ΗΠΑ και την ΕΕ και ώθησε στην συνεργασία με την Κίνα, σε προγράμματα στρατιωτικού χαρακτήρα στην επιφάνεια της Σελήνης.

Έτσι, το μέλλον της ρωσικής διαστημικής επιστήμης εξαρτάται πλέον κυρίως από το Luna-25.

Κατά την τελευταία δεκαετία, άλλες χώρες που είναι νέες στην πλανητική εξερεύνηση ανέπτυξαν την τεχνική τους εμπειρία και βασίστηκαν σε αυτήν.

Η Κίνα και η Ινδία πραγματοποιούν ολοένα και πιο εξελιγμένες σεληνιακές αποστολές πριν ολοκληρώσουν επιτυχημένες αποστολές στον Άρη με την πρώτη τους προσπάθεια.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέταξαν με μια εντυπωσιακή αποστολή στον Άρη που επωφελήθηκε από την ουσιαστική αμερικανική βοήθεια.

Οι Ρώσοι, έχοντας τρεις δεκαετίες αποτυχιών πλανητικών αποστολών, θέλουν όχι απλά να πετύχουν, αλλά να δημιουργήσουν τις βάσεις για μια στρατιωτική βάση εκτός της γης.

Η Κίνα έχει επί του παρόντος προγραμματίσει και αυτή περισσότερες αποστολές στην Σελήνη, για το 2025 και το 2026, και μία από αυτές υποτίθεται ότι θα μεταβεί στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα Commercial Lunar Payload Services (CLPS) της NASA έχει καθυστερήσει και είναι μια προσπάθεια υψηλού κινδύνου, αλλά το ιστορικό της NASA με τα διαστημόπλοια δεν αμφισβητείται.

Tags
Back to top button