Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νέα δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια - Πρώτο με διαφορά το «ΝΑΙ»

Μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου IRI δείχνει ότι η υποστήριξη των Σκοπιανών για το «ναι» στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Βέβαια η έρευνα διενεργήθηκε από Αμερικανικό Ινστιτούτο, γι αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη ,αλλά αν μη τι άλλο δίνει μία λογική εικόνα, αν υπολογίσει κανείς τις ατιμωτικές υποχωρήσεις της Ελλάδας και τα κέρδη των Σκοπίων από τη συμφωνία.

Υποστήριξη ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, 57%, δήλωσε ότι τάχθηκαν υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κάτω από το νεοσυμφωνημένο όνομα της χώρας, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το ίδιο ποσοστό, 57%, πιστεύει ότι τα οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ «δικαιολογούν» επίσης την αποδοχή του νέου ονόματος.


 
Στο αντίθετο άκρο, το 38% των ανθρώπων απάντησε αρνητικά, ενώ το 5% αρνήθηκε να απαντήσει.

Τι θα  ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Όταν ρωτήθηκαν πώς θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, 49% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, σε σύγκριση με το 22% που δήλωσαν ότι θα καταψήφισαν.

Άλλες 16 τοις εκατό δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, ενώ 13 τοις εκατό είτε αρνήθηκαν να απαντήσουν είτε δήλωσαν ότι ήταν αναποφάσιστοι.


 

 

Εκείνοι που ευνοούν την ένταξη της Μακεδονίας στην ΕΕ αυξήθηκαν στο 83% - αύξηση 6% από τον Αύγουστο του 2017 και αύξηση κατά 11% από τον Μάρτιο του 2017.

 Η υποστήριξη για το ΝΑΤΟ παραμένει επίσης ισχυρή στο 77%. Πρόκειται για μια ελαφρά αύξηση κατά 2% από τον Αύγουστο του 2017 και μια αύξηση κατά 6% από τον Μάρτιο του 2017.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες, 35%, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η χώρα θα ενταχθεί στην ΕΕ το επόμενο ένα με πέντε χρόνια, ενώ το 27% πιστεύει ότι θα συμβεί τα επόμενα έξι με δέκα χρόνια και το 17% πιστεύει ότι μπορεί να πάρει περισσότερα από δέκα χρόνια. Περίπου 14 τοις εκατό δήλωσαν ότι δεν θα συμβεί ποτέ.

Ένα επιπλέον 7% δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη εξ ονόματος του Κέντρου Έρευνας Έρευνας της IRI από την εταιρεία έρευνας αγοράς της GfK Skopje και υποστηρίχθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.100 ερωτηθέντων ηλικίας 18 ετών και άνω. Το ποσοστό απάντησης ήταν 69%.

Tags
Back to top button