Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυτιλία: Ανοίγουν θέσεις εργασίας -Την επόμενη πενταετία θα χρειασθούν περίπου 100.000 ναυτικοί

Τα ποντοπόρα πλοία ελληνικών συμφερόντων αυξάνονται κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ανάγκη πρόσληψης στελεχών τα οποία αν είναι Ελληνόπουλα θα βοηθήσουν να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές την επόμενη πενταετία θα χρειασθούν περίπου 100.000 ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, κυρίως αξιωματικοί, για να επανδρώσουν τα νέα πλοία που θα κατασκευασθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA, η παγκόσμια βιομηχανία Κρουαζιέρας δίνει εργασία πλήρους απασχόλησης σε πάνω από 1.000.000 εργαζομένους. Στην επόμενη δεκαετία θα κατασκευασθούν περίπου 100 νέα κρουαζιερόπλοια που σίγουρα θα απασχολήσουν νέους ναυτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Το ερώτημα είναι πού θα βρεθούν τόσες χιλιάδες νέοι για να επανδρώσουν τα πλοία. Η λύση στο πρόβλημα είναι η λειτουργία ικανού αριθμού Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού δημοσίων και ιδιωτικών. Κάθε χρόνο οι υποψήφιοι νέοι με τα απαιτούμενα προσόντα για εισαγωγή στις δημόσιες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης είναι περίπου 6000-7000 και στο τέλος εισάγονται μόνο 1.000-1.200.

Tags
Back to top button