Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Οι μπλέ βράχοι του «κόκκινου πλανήτη» - Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες

Τα πλάνα, τα οποία κατέγραψε το ρόβερ Perseverance καθώς συνεχίζει να εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη, αποκάλυψαν επίσης τον "πρώτο στο είδος του" γεωλογικό σχηματισμό που βρίσκεται πάνω στα αποξηραμένα απομεινάρια μιας αρχαίας λίμνης.

Σκούροι μπλε, οδοντωτοί ογκόλιθοι ηφαιστειακού βασάλτη εντοπίστηκαν γύρω από τον διάστικτο λευκό βράχο, ο οποίος βρέθηκε να έχει μια ορυκτή σύνθεση που δεν έχει ξαναδεί η NASA στον Άρη.

Η ομάδα της NASA που χειρίζεται το ρόβερ ονόμασε αυτό το βραχώδες πεδίο "Mount Washburn" προς τιμήν ενός βουνού στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Το Perseverance - ένα τηλεχειριζόμενο κινητό εργαστήριο σε μέγεθος αυτοκινήτου - εξερευνά τη σκονισμένη λεκάνη αυτού του τόπου πρόσκρουσης αστεροειδούς, που ονομάζεται κρατήρας Jezero, από τον Φεβρουάριο του 2021. O Jezero έρεε κάποτε με νερό πριν από περίπου 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια, με ενδείξεις για μια "παλαιολίμνη" και ένα μακρύ, χαμένο δέλτα ποταμού μέσα στο χείλος αυτού του κρατήρα διαμέτρου 28 μιλίων.

Εντύπωση κάνει ότι λεπτόκοκκη άμμος και λάσπη με ακριβώς τη σύσταση που είναι γνωστό ότι διατηρεί απολιθώματα στη Γη μεταφέρθηκαν στο Jezero από αυτά τα ποτάμια. Κάτι που ενισχύει την πεποίθηση της NASA ότι αυτός ο κρατήρας μπορεί κάποτε να είχε εξωγήινη ζωή.

Tags
Back to top button