Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: «Ανοίγει τα πανιά της»: Έτοιμο για δοκιμή το νέο σύστημα πλοήγησης

Έτοιμη να δοκιμάσει το νέο σύστημα πλοήγησης, το οποίο θα επιτρέψει στη NASA να οργανώσει περισσότερα και πιο οικονομικά ταξίδια στο Διάστημα.

Η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα στο νέο πρόγραμμα της NASA, καθώς το νέο σύστημα πλοήγησης βασίζεται σε ένα... ηλιακό πανί, μέσω του οποίου το διαστημόπλοιο θα κινείται αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Το Advanced Composite Solar Sail System αναμένεται να εκτοξευθεί την Τρίτη 23 Απριλίου, με έναν πύραυλο Rocket Lab Electron από το Launch Complex 1 στη χερσόνησο Mahia της Νέας Ζηλανδίας.

Πρώην αστροναύτης της NASA: Εξωγήινοι απέτρεψαν την ανθρωπότητα από πυρηνικό πόλεμο

Ο πύραυλος Electron του Rocket Lab θα συμμετάσχει στην αποστολή CubeSat, περίπου 600 μίλια πάνω από τη Γη, περισσότερο από το διπλάσιο υψόμετρο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Για να δοκιμαστεί η απόδοση του ηλιακού πανιού της NASA, το διαστημικό σκάφος πρέπει να βρίσκεται σε αρκετά υψηλή τροχιά, ώστε να τεσταριστεί η επιρροή της ηλιακής ακτινοβολίας πάνω του και η αντοχή του στις πιέσεις, για να υπερνικήσει την ατμοσφαιρική έλξη.

Η αποστολή θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και θα περιλαμβάνει έλεγχο υποσυστημάτων, το CubeSat, μεγέθους φούρνου μικροκυμάτων, θα αναπτύξει το ανακλαστικό ηλιακό πανί του. Το νέο σύστημα θα αξιοποιεί την πίεση που ασκεί η ηλιακή ενέργεια, ενώ θα μετρηθούν και οι αποδόσεις σε επίπεδο ταχύτητας και αντοχής.

 

Tags
Back to top button