Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ν. Χριστοδουλίδης: Γκουτέρες και Ολγκίν είναι σύμμαχοί μας

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και ερωτηθείς για τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ότι δεν μίλησαν τόσο για θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα, όσο περισσότερο ουσιαστικού χαρακτήρα. Όταν πρόκειται για το Κυπριακό, συνέχισε, η διαδικασία και η ουσία έχουν την ίδια σημασία, «άρα, συζητήσαμε, ναι, και διαδικαστικά αλλά περισσότερο συζητήσαμε ουσιαστικά».

«Προχωρούμε στη σωστή κατεύθυνση και ο Γενικός Γραμματέας και η προσωπική απεσταλμένη με ένα και μοναδικό στόχο, την επανέναρξη των συνομιλίων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε πει μετά τη συνάντηση ότι είχαμε μια πολύ συγκεκριμένη συζήτηση, συγκεκριμένη επί των διαφόρων πτυχών του Κυπριακού. «Να αναμένουμε την Παρασκευή, θα ενημερώσω όλους τους αρχηγούς θα συζητήσω μαζί τους και θα δούμε πώς προχωρούμε», είπε. «Σίγουρα και ο Γενικός Γραμματέας και η προσωπική απεσταλμένη είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν αναμένεται κάποια κίνηση από πλευράς Ολγκίν για τριμερή, ή αν υπάρχει νεκρός χρόνος ως τον Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν υπάρχει νεκρός χρόνος και ότι ακόμη και αν δεν γίνονται επίσημες συναντήσεις «γίνεται δουλειά». Αν θεωρήσουμε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ορόσημο, είπε ακόμη, για να έχει αποτέλεσμα ο Σεπτέμβριος πρέπει να γίνει προεργασία. «Άρα, στο Κυπριακό δεν υπάρχει νεκρός χρόνος ούτε από την προσωπική απεσταλμένη, πολύ περισσότερο από δικής μας πλευράς», είπε.

Αναφορικά με τα όσα δηλώνονται από τουρκικής πλευράς, είπε ότι ακούει τις δηλώσεις αλλά δεν πρόκειται να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι δημόσιας αντιπαράθεσης. «Δεν είμαστε εδώ για να πετύχουμε επικοινωνιακά τους οποίους στόχους μας». Μας ενδιαφέρει η ουσία, πρόσθεσε, που είναι, όπως είπε, η επανέναρξη των συνομιλίων και λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών «εκεί θα κριθούμε όλοι».

Όσον αφορά πληροφορίες από τα κατεχόμενα ότι η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ με την κ. Ολγκίν θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι γνωρίζει ότι θα γίνει η συνάντηση στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου αλλά δεν γνωρίζει πού.

Τέλος, σε σχόλιο δημοσιογράφου για επιμονή Τατάρ για άνοιγμα του οδοφράγματος Μιας Μηλιάς, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο ίδιος, εδώ και καιρό έχει υποβάλει γραπτή πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη σε σχέση με οδοφράγματα «και δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση θετική από πλευράς του κ. Τατάρ». «Αν επιθυμούσε πραγματικά να ανοίξει το συγκεκριμένο οδόφραγμα, εγώ σας λέω ότι μπορούσε να γίνει τον προηγούμενο μήνα», πρόσθεσε. «Έχουμε κι εμείς προτάσεις τις οποίες υποβάλαμε γραπτώς, όχι μέσα από δημόσιες δηλώσεις, γιατί είμαστε σοβαροί», σημείωσε. Και κατέληξε λέγοντας πως η διαχείριση του Κυπριακού προϋποθέτει σοβαρότητα, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Tags
Back to top button