Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ν. Αναστασιάδης: «Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται να κάνουν καλύτερη δουλειά»

Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται να κάνουν καλύτερη δουλειά τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι ο διεθνής οργανισμός χρειάζεται νέα προσέγγιση για ώθηση των συνομιλιών.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Cyprus Weekly και στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα μπορούσε να επικριθεί για τη μεθοδολογία που ακολουθείται ή που θα έπρεπε να ακολουθηθεί στη διαδικασία των συνομιλιών.

Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που τα Ηνωμένα Έθνη σέβονται το γεγονός ότι αυτή είναι μια Κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία.

Αναφερόμενος στην αφορμή για το αδιέξοδο που παρατηρείται, είπε ότι η απόφαση της Κυπριακής Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα ήταν ατυχής και άκαιρη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η τουρκική αντίδραση ήταν υπερβολική.

Σημείωσε ότι η απόφαση της Βουλής αποτέλεσε δικαιολογία για την τουρκική πλευρά να αποσυρθεί από τις συνομιλίες, σε μια χρονική στιγμή που έπρεπε να μετατρέψει την θετική ρητορική της για λύση, σε πράξεις.

Εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν δεύτερες σκέψεις για επιστροφή στον διάλογο, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό δεν θα γίνει πριν από το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία.

Ο στόχος του Τούρκου προέδρου, είπε, για να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα, δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στις συνομιλίες, ειδικά στο θέμα της απόσυρσης των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Οι συνομιλίες διακόπηκαν, ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος, επειδή η τουρκική πλευρά δεν είναι σε θέση να συμβάλει στην αποκατάσταση του δικαίου, όπως όλοι το αντιλαμβάνονται, δηλαδή την κατάργηση των αναχρονιστικών επεμβατικών δικαιωμάτων, την απόσυρση των στρατευμάτων ή των αναπροσαρμογών στα εδάφη και τις εγγυήσεις.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως είναι γνωστό ότι η Τουρκία ελέγχει την τουρκοκυπριακή ηγεσία, είτε μας αρέσει είτε όχι και είτε ο Ακιντζί το αρνείται, είτε όχι.

Tags
Back to top button