Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Μπρα-ντε-φερ» Μαρίν Λεπέν και Εμμ. Μακρόν για την γαλλική Προεδρία - Οι δυο «αντισυστημικοί» υποψήφιοι

Ξεκινά σήμερα η μάχη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία μεταξύ του φιλοευρωπαίου, κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν και της καθαρά δεξιάς Μαρίν Λεπέν, δύο υποψηφίων που τους χωρίζουν τα πάντα, με τους ίδιους όμως να διατείνονται ότι ενσαρκώνουν τη ρήξη «με το σύστημα».

Έπειτα από μια πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία γεμάτη ανατροπές, ο 39χρονος Μακρόν συγκέντρωσε το 23,86% των ψήφων στον πρώτο γύρο και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ακολούθησε η Λεπέν με 21,43%, συγκεντρώνοντας δηλαδή σχεδόν 7 εκατομμύρια ψήφους, ένα ιστορικό ρεκόρ για το Εθνικό Μέτωπο.

Με εκρήξεις χαράς έκαναν δεκτό το αποτέλεσμα οι υποστηρικτές των δύο υποψήφιων. «Ζούμε ιστορικές στιγμές έχοντας επιτέλους έναν υποψήφιο που μας βγάζει από τον δικομματισμό, ο οποίος πρόκειται να ανανεώσει την πολιτική σκηνή και αυτό είναι καλό νέο για την Ευρώπη», σχολίασε η Κεντίν, μια νεαρή που στηρίζει τον Μακρόν.

«Το περίμενα χρόνια, μας έβριζαν, μας έλεγαν ναζί, όμως τελικά οι άνθρωποι άνοιξαν τα μάτια τους!», δήλωσε από την πλευρά του ένας υποστηρικτής του FN, ο Αλντρίκ Εβεζάρ. 

Ο , που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, η οποία έφτασε σχεδόν το 80%, και διεξήχθη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής, σημαδεύτηκε από τον αποκλεισμό των δύο παραδοσιακών κομμάτων της δεξιάς και της αριστεράς. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από την ίδρυση της 5ης Δημοκρατίας το 1958.

Ο Μακρόν έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στον δεύτερο γύρο, με το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας, είτε δεξιάς είτε αριστερής, να τον στηρίζει προκειμένου να αποτρέψει μια νίκη της άκρας δεξιάς. Ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Μπενουά Αμόν ήδη έχουν δηλώσει ότι τον στηρίζουν.

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον πρώην υπουργό Οικονομίας του, ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2016 για να δημιουργήσει το κίνημα «Εμπρός!», που «δεν ανήκει ούτε στη δεξιά ούτε στην αριστερά» και να ριχθεί στην κούρσα για το Μέγαρο των Ηλυσίων.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags
Back to top button