Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μπασάρ αλ Άσαντ: «Η μάχη συνεχίζεται»

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι μολονότι η χώρα του απέτρεψε τα σχέδια της Δύσης για την ανατροπή του καθεστώτος, ο στρατός δεν έχει ακόμη νικήσει τους ηττημένους αντάρτες και ότι η μάχη συνεχίζεται.

Σε ομιλία του προς τα μέλη του διπλωματικού σώματος, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι μολονότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι πλησιάζει η νίκη, μετά από εξίμισι χρόνια εμφυλίου πολέμου, «η μάχη συνεχίζεται». «Το πού θα πάμε μετά και αν θα καταστεί δυνατόν να μιλήσουμε για νίκη... αυτό είναι άλλο θέμα», πρόσθεσε. Ο Άσαντ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε.

Όπως είπε, «η άμεση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχαν στη Δαμασκό το Ιράν, η Ρωσία και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επέτρεψε να σημειωθούν νίκες στο πεδίο των μαχών αλλά και να ελαττωθεί το βάρος του πολέμου. Η παύση των εχθροπραξιών, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, βοήθησε να τερματιστεί η αιματοχυσία και ανάγκασε τους "τρομοκράτες" να παραδόσουν τα όπλα τους και να τους δοθεί αμνηστία από το κράτος", συνέχισε.

Αναφερόμενος στις διπλωματικές σχέσεις της Συρίας με τον υπόλοιπο κόσμο, ο Άσαντ είπε ότι οι χώρες που επιθυμούν να ξανανοίξουν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό ή να συνεργαστούν με το καθεστώς θα πρέπει να διακόψουν "κάθε σχέση με την τρομοκρατία". Το καθεστώς χαρακτηρίζει "τρομοκράτες" τόσο τους αντάρτες όσο και τους τζιχαντιστές. «Δεν είμαστε απομονωμένοι, όπως νομίζουν. Η αλαζονεία τους τούς κάνει να πιστεύουν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος, το 2011.
 

Tags
Back to top button