Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μπάιντεν - Συνάντηση με Σολτς: «Ευκαιρία στην κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός ο θάνατος του Σινουάρ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναχώρησε πριν από λίγη ώρα από το Βερολίνο, ολοκληρώνοντας την πρώτη διμερή επίσκεψή του στην Γερμανία. Η επίσκεψη, αν και υποβαθμίστηκε από «επίσημη κρατική» σε επίσκεψη «εργασίας», λόγω της μικρής της διαρκείας, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την «στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη» σχέση των δύο χωρών. 

Αρχικά, η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 10 έως 13 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του τυφώνα «Μίλτον» που έπληξε την Φλόριντα.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο τετραμερές σχήμα, με την συμμετοχή του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή. 

Κατά τις κοινές δηλώσεις, πρώτα με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και κατόπιν με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αναδείχθηκε η αμοιβαία εκτίμηση για την κοινή πορεία στην στήριξη της Ουκρανίας. Με το βλέμμα μάλιστα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι η στήριξη θα συνεχιστεί, «ό,τι και αν γίνει», ενώ ο κ. Σολτς έκανε λόγο για συνέχιση της παροχής βοήθειας, «για όσο χρειαστεί».

Αναφερόμενοι στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησαν ότι ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς Γαχία Σινουάρ αποτελεί «ευκαιρία» στην κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός και της απελευθέρωσης των ομήρων που κράτα η Χαμάς. Για «στιγμή δικαιοσύνης» μίλησε ο κ. Μπάντεν και πρόσθεσε ότι η Χαμάς έχει στα χέρια της το αίμα Ισραηλινών, Παλαιστινίων, Γερμανών και Αμερικανών.

Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε σήμερα κατ´επανάληψη τον Όλαφ Σολτς, για την στάση του στην Ουκρανία, για την μάχη κατά του αντισημιτισμού, αλλά και για την κρίσιμη βοήθεια του Βερολίνου στην ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, όταν το Κρεμλίνο ζητούσε επιτακτικά να συμπεριληφθεί ο Βαντίμ Κράζικοφ, ρώσος πράκτορας ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία πρώην Τσετσένου μαχητή στο Βερολίνο το 2019. «Ήταν μια πράξη φιλίας. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος τιμήθηκε σήμερα με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, την υψηλότερη τιμητική διάκριση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.

 

Tags
Back to top button