Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μοσκοβισί για ευρωβουλευτή της Λέγκα: Είναι κρετίνος, προβοκάτορας, φασίστας

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τον ευρωβουλευτή της Λέγκα Άντζελο Τσιόκα, που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με το «παπούτσι, made in Italy». 

«Είναι ένας κρετίνος, ένας προβοκάτορας, ένας φασίστας. Η χειρονομία του είναι γελοία», ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος, μιλώντας στο Cnews. «Όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη βία απέναντι σε θεσμούς, όταν αρχίζουν να ποδοπατούν τους κανόνες, και με τα παπούτσια, έχουμε ένα είδος αργής παρέκκλισης προς αυτό που ονομάζουμε ανελεύθερη δημοκρατία, δηλαδή τον μη σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της δικαιοσύνης και των πολιτικών θεσμών», πρόσθεσε.

Το επεισόδιο με το «παπούτσι made in Italy» έγινε την Τρίτη στο Στρασβούργο, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πιερ Μοσκοβισί και απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019. 

Ο Τσιόκα, ανέβηκε στο βήμα μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί και πήρε τις σημειώσεις του Επιτρόπου από το τραπέζι. Κατόπιν σήκωσε ένα παπούτσι, με το οποίο άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνο τον Γάλλο Επίτροπο, ενώ το επεισόδιο καταδίκασε και ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. 

Ο Μοσκοβισί αρχικά περιορίστηκε να καταδικάσει τη χειρονομία ως «γελοία». Ωστόσο, την επόμενη ημέρα επανήλθε στο ζήτημα με μήνυμά του στο twitter. 

«Στην αρχή γελάει κανείς και το υποβαθμίζει γιατί πραγματικά είναι γελοίο, μετά εξοικειώνεται με μια υποβόσκουσα συμβολική βία και μια μέρα ξυπνάει με τον φασισμό. Ας επαγρυπνούμε! Η δημοκρατία είναι ένας εύθραυστος θησαυρός», έγραψε τότε ο Μοσκοβισί.

Tags
Back to top button