Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

«Moonlight» και «Jackie»: Δύο ταινίες με Οσκαρικές υποψηφιότητες στις ελληνικές αίθουσες (βίντεο)

Η ταινία που διεκδικεί οκτώ Οσκαρ, το «Moonlight» (ΗΠΑ, 2016) του Μπάρι Τζένκινς αλλά και η ταινία «Jackie» (ΗΠΑ, 2016) του Πάμπλο Λαρέν που έχει χαρίσει στη Νάταλι Πόρτμαν υποψηφιότητα για ΄Οσκαρ Α' Ρόλου (ενώ έχει προταθεί ακόμα για ΄Οσκαρ κοστουμιών και μουσικής) είναι οι δυο ταινίες που με «άρωμα» των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας «κατεβαίνουν» στα ελληνικά σινεμά από σήμερα, Πέμπτη  26 Ιανουαρίου.

Moonlight  (ΗΠΑ, 2016)

Είναι μια από τις εκπλήξεις του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου της περασμένης χρονιάς, μια ταινία που έχει ήδη διακριθεί σε πολλές βραβεύσεις. Θέμα της, η πυκνή καταγραφή τριών σταδίων της ζωής ενός μαύρου ομοφυλοφίλου, του Σαϊρόν, από την παιδική ηλικία μέχρι την ωριμότητα των 30. Η ταινία που από σήμερα διανέμεται περιορισμένα σε δύο αίθουσες της Αθήνας και μία της Θεσσαλονίκης  έχει στο επίκεντρό της τρεις «φέτες» ζωής δομημένες με σχολαστική ακρίβεια και πολύ σταθερά βήματα, ώστε τελικά το πρόσωπο που βλέπουμε να μεγαλώνει στην ταινία, να αποκτά μια πληρότητα αλλά και την πλήρη κατανόηση του θεατή, όπως αναφέρει στην κριτική του Το Βήμα.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ:

ΑΘΗΝΑ: ΙΝΤΕΑΛ - ΝΙΡΒΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Jackie ((ΗΠΑ, 2016)

Eνα απρόσμενα σύνθετο πορτρέτο, μια καλοδεχούμενα «πειραγμένη» βιογραφία, μια σύνθετη εξερεύνηση του πόσο μπορεί τελικά κάποιος να ορίσει την εικόνα που θα κληροδοτήσει στη συλλογική μνήμη. Η Νάταλι Πόρτμαν μπορεί να είναι η Τζάκι, όμως ευτυχώς η «Jackie» είναι ξεκάθαρα μια ταινία της δημιουργικής τρέλας του Πάμπλο Λαρέν, αναφέρει το Flix. Στην ταινία βλέπουμε την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να παλεύει με το πένθος, με την παρηγοριά των παιδιών της αλλά και τον προσδιορισμό της πολιτικής κληρονομιάς του συζύγου της. Ο φακός του σκηνοθέτη είναι στραμμένος κατά το 100% πάνω στη Νάταλι Πόρτμαν που κάνει θαύματα.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ:

ΑΘΗΝΑ: CINERAMA - ODEON STARCITY - ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE - ΑΕΛΛΩ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΙΓΛΗ - ΒΑΡΚΙΖΑ - ΔΑΝΑΟΣ - ΕΛΛΗ - ΚΗΦΙΣΙΑ - ΝΑΝΑ - ΟΣΚΑΡ - ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ - ΣΙΝΕ ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΣΙΝΕΑΚ - ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: CINEΜΑ ΟΝΕ - ODEON MAKEΔONIA - VILLAGE COSMOS - ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ

Tags
Back to top button