Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μόναχο: Το μεγαλύτερο δίγλωσσο σχολείο της ελληνικής ομογένειας απειλείται με κλείσιμο

Ο κίνδυνος να μείνουν 400 παιδιά χωρίς ελληνική εκπαίδευση στο Μόναχο είναι υπαρκτός, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη στέγαση του ελληνικού σχολείου, ενημερώνουν μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Σχολείου Μονάχου "Αριστοτέλης".

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι το συμβόλαιο για το υπάρχον κτήριο λήγει τον Ιούλιο του 2025, και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα σχολεία θα κλείσουν, αφήνοντας εκατοντάδες μαθητές χωρίς ελληνική εκπαίδευση.

Επιπλέον, γίνεται έκκληση για άμεση κινητοποίηση. Παρά τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί πριν από έναν χρόνο για μετεγκατάσταση, όπως υποστηρίζουν, το ζήτημα παραμένει άλυτο, θέτοντας σε κίνδυνο την ελληνική εκπαίδευση για 400 μαθητές.

Το σχολείο προσφέρει δίγλωσση εκπαίδευση, επιτρέποντας στους μαθητές να διατηρήσουν τη σχέση τους με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, ενώ προετοιμάζονται για ένταξη τόσο στη γερμανική όσο και στην ελληνική κοινωνία.

Στο ίδιο κτήριο λειτουργεί και το ΤΕΓ, όπου 450 Έλληνες μαθητές που φοιτούν σε γερμανικά σχολεία μαθαίνουν ελληνικά τα Σάββατα, διατηρώντας την επαφή τους με την πατρίδα.

 

Tags
Back to top button