Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Μοναδική εμφάνιση της ΑΕΚ με 6-0 ενάντια του Λεβαδειακού - «Απάτσι» ο Αραούχο (βίντεο)

Ο φονιάς με το... καλημέρα φαίνεται. Κάθε βέλος του «Απάτσι» Αραούχο βρήκε στην καρδιά τον Λεβαδειακό (6-0) και με δύο κεφαλιές - οβίδες μετέτρεψε την τυπική ρεβάνς σε one man show! Μέσα σε όλα ο αναγεννημένος Βάργκας.

Έχοντας κερδίσει με 1-0 στη Λιβαδειά, η κάτοχος του κυπέλλου ΑΕΚ είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή της στους «8» του θεσμού. Το γκολ του Μπακασέτα (και) στο ΟΑΚΑ, στο 21', σφράγισε το εισιτήριο και από εκεί και πέρα είχε έρθει η ώρα για το... κλου της βραδιάς. Όλα τα βλέμματα ήταν εξ αρχής πάνω στο μεγάλο χειμερινό απόκτημα της Ένωσης, τον Σέρχιο Αραούχο και ο Αργεντινός... φονιάς δεν απογοήτευσε κανέναν, μετατρέποντας το ματς σε one man show!

Ο 25χρονος φορ έδειξε ότι είναι... Απάτσι από την πρώτη του τελική στο ματς, καθώς στο 28' με εξαιρετική κεφαλιά... άνοιξε λογαριασμό με την ΑΕΚ και με την συμπλήρωση περίπου μίας ώρας αγώνα... χτύπησε ξανά για να πετύχει και δεύτερο γκολ, πάλι με το κεφάλι. Ο Αργεντινός άσος βρήκε άξιο συμπαραστάτη του τον αναγεννημένο Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος ήταν μέσα σε σχεδόν όλες τις φάσεις της Ένωσης, πιστώθηκε τρεις ασίστ, ενώ έβαλε το όνομά του και στον πίνακα του σκορ κάνοντας το 4-0. Στη συνέχεια, οι Κολοβέτσιος και Γαλανόπουλος έβαλαν τα... κερασάκια στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο επιβλητικό 6-0.   

Σουτ, κεφαλιά και... 2-0

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή του ματς την κατοχή και προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι, όμως ο Λεβαδειακός ήταν στημένος καλά και κρατούσε κλειστούς τους διαδρόμους. Η πρώτη τελική των γηπεδούχων ήρθε στο 12', με ένα μακρινό σουτ του Βάργκας που πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μοσχονάς μπλόκαρε εύκολα. Στο 16' ο Μπακασέτας προσπάθησε να κάνει ένα σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Την ίδια ακριβώς τύχη είχε και σουτ του Μπακάκη ένα λεπτό μετά. 

Στο 18' η ΑΕΚ εκτέλεσε ένα κόρνερ με κομπίνα, ο Ντίντακ έκανε γύρισμα μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιόχανσον στο πρώτο δοκάρι δεν έπιασε καλά το πλασέ. Η πίεση της Ένωσης απέφερε καρπούς τελικά στο 21'. Ο Μπακασέτας πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα από την περιοχή, κινήθηκε διαγώνια προς τα αριστερά και με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μοσχονά για το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, ήρθε και το δεύτερο τέρμα για την Ένωση, με τον Σέρχιο Αραούχο να... ανοίγει λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ και ο Αργεντινός με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής έκανε το 2-0. 

Στον ίδιο... ρυθμό 

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άγγιξε το 3-0, καθώς μετά από σέντρα του Βάργκας ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Μοσχονά σε μια εξαιρετική απόκρουση. Στο 33' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Κολοβέτσιο μετά από σουτ, θεωρώντας ότι αυτή βρήκε και στο χέρι του, με τον διαιτητή να λέει «παίζετε», εκτιμώντας προφανώς ότι ήταν πολύ κοντινή η απόσταση αμυντικού – επιθετικού. Στη συνέχεια της ίδιας φάσης κατεγράφη η πρώτη φάση του Λεβαδειακού με τον Κουλιμπαλί να κάνει ένα σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. 

Η ΑΕΚ... απάντησε στο 41' με έναν νέο κεραυνό του Μπακασέτα από μακρινή απόσταση, που ανάγκασε τον Μοσχονά σε ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 45' ήταν η σειρά του Αραούχο να δοκιμάσει ένα σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν μια προσπάθεια του Γιουσούφ να πιάσει ένα πλασέ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη. 

Έπιασε... τελική στα 6 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Στο 50' η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με μια εκτέλεση φάουλ του Βάργκας, με τον Μοσχονά να πέφτει στη γωνία του και να μπλοκάρει. Στο 61' οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τον Αραούχο να... χτυπάει ξανά. Ο Βάργκας έκανε καταπληκτική σέντρα από δεξιά και ο Αργεντινός πετάχτηκε στο πίσω δοκάρι για να σκοράρει πάλι με κεφαλιά για το 3-0. 

Η ΑΕΚ δεν σήκωσε το πόδι της από το γκάζι και στο 68' πέτυχε ακόμη ένα γκολ, όταν ο Γιόχανσον εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος, έκανε μια κάθετη στον Βάργκας και αυτός με πλασέ στην κίνηση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Στο 79' ήρθε το πέμπτο γκολ, όταν έπειτα από γύρισμα του Αϊντάρεβιτς η μπάλα βρήκε στον Σιμόες, στρώθηκε στον Κολοβέτσιο και εκείνος, αφού πέρασε και τον Μοσχονά, την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα. 

Στο 85' ο Βάργκας πήρε ξανά τον ρόλο του δημιουργού, βρίσκοντας τον Γαλανόπουλο στη μικρή περιοχή. Ο μικρός προσπάθησε αρχικά να σκοράρει με τακουνάκι, η μπάλα απομακρύνθηκε, αλλά σκόραρε σε... δεύτερο χρόνο για το 6-0. Στο 88' ο Λεβαδειακός άγγιξε το γκολ, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα κατάφεραν ούτε στο 91', όταν ο Ανέστης απέκρουσε έναν κεραυνό του Μιλιάζες.   

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (69' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο (60' Αϊντάρεβιτς), Αραούχο (80' Γιαννούτσος).

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας (66' Μαχαίρας), Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (55' Νιάσε), Λόπεζ, Λάτσι (61' Τόνι Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου. 

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Γιόχανσον, στην τριάδα μπροστά τους οι Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο και ο Αραούχο στην κορυφή. 

Ο Γιάννης Χριστόπουλος από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1. Στο τέρμα ήταν ο Μοσχονάς, στην άμυνα οι Μουλόπουλος, Μάγκας, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, στη μεσαία γραμμή οι Λάτσι, Κουλιμπαλί, Λόπεζ, Γιουσούφ και ο Σουνμπίνιο κινούνταν πίσω από τον Βασιλείου.

Δείτε παρακάτω το γκολ:  

 

ΠΗΓΗ:

Tags
Back to top button