Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Πρεμιέρα της παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 στο θέατρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) Ν. Φιλαδέλφειας η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου», η οποία επέστρεψε στη σκηνή ύστερα από έξι χρόνια μετά τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής και έλαβε χώρα στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής.

Την αλησμόνητη Φιλιώ Χαϊδεμένου, την γυναίκα σύμβολο για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, που έζησε τα συγκλονιστικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και αφιέρωσε τη ζωή της τόσο στην διατήρηση της Μικρασιατικής μνήμης, όσο και του πολιτισμού της Ιωνίας, υποδύθηκε εξαιρετικά η ταλαντούχα ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου, η οποία με την ερμηνεία της συγκίνησε και καθήλωσε το κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά το θέατρο.

Την πρωταγωνίστρια πλαισίωσε ο ηθοποιός και ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης, ο οποίος έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια της παράστασης.

Η παράσταση περιελάμβανε μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της, αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο ίδιος ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου.

Την επίσημη πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης με μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και μικρασιατικών σωματείων και πλήθος κόσμου που υποκλίθηκε στο ρεσιτάλ ερμηνείας της Ευγενίας Δημητροπούλου, προσφέροντας το θερμό χειροκρότημά του.

Η παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» θα συνεχιστεί και το Σάββατο 16 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο θέατρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λεωφ. Δεκελείας 152, Ν. Φιλαδέλφεια) και θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.

Tags
Back to top button