Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μυστήριο! Δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα η εισαγγελική έκθεση κατά του Τραμπ για παράνομη κατοχή απόρρητων αρχείων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, δεν θα δώσει στη δημοσιότητα ένα μέρος της έκθεσης του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ στην έρευνά του σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την παράνομη κατοχή απόρρητων αρχείων, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστικό φάκελο που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στον φάκελο που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό εφετείο στην Ατλάντα, το υπουργείο τονίζει ότι ο εισαγγελέας Σμιθ ολοκλήρωσε τη δίτομη έκθεσή του για τον Τραμπ και ότι ο Γκάρλαντ σκοπεύει προς το παρόν να δώσει στη δημοσιότητα μόνο το μέρος της έκθεσης που σχετίζεται με τις προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Στην κατάθεση στο εφετείο στην Ατλάντα, δικηγόροι του υπουργείου δήλωσαν ότι ο Γκάρλαντ αποφάσισε να διατηρήσει προς το παρόν διαβαθμισμένη πρόσβαση στο δεύτερο μισό της έκθεσης, καθώς συνεχίζονται οι ποινικές διαδικασίες εναντίον των δύο άλλων συγκατηγορουμένων του Τραμπ, του Γουόλτ Ναούτα και του Κάρλος ντε Ολιβέιρα, που εργάζονταν για τον Τραμπ.

«Επί του παρόντος, ο δεύτερος τόμος θα είναι διαθέσιμος να τον διαβάσουν κεκλεισμένων των θυρών πρόεδροι και υψηλόβαθμα μέλη των Επιτροπών Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας μετά από αίτημά τους και συμφωνία να μην δημοσιοποιηθεί καμία πληροφορία από τον δεύτερο τόμο», τόνισαν δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης στο εφετείο.

«Αυτή η περιορισμένη δημοσιοποίηση θα προωθήσει το δημόσιο συμφέρον με ηγετικά μέλη του Κογκρέσου να παραμένουν ενήμερα για ένα σημαντικό θέμα εντός του υπουργείου, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα συμφέροντα των κατηγορουμένων», πρόσθεσαν.


Δύο ξεχωριστές διώξεις κατά του Τραμπ

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ είχε υποβάλει ποινικές διώξεις κατά του Τραμπ σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις.

Σε μια από αυτές, ο Σμιθ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι διατήρησε παράνομα απόρρητα έγγραφα μετά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021 και ότι προσπάθησε να εμποδίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιστραφούν τα έγγραφα.

Στη δεύτερη υπόθεση, η δίωξη κατά 45ου και προσεχώς 47ου προέδρου των ΗΠΑ αφορούσε την απόπειρά του να εμποδίσει την κυβέρνηση να επικυρώσει τη νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ ζήτησε το αίτημα έγινε δεκτό να τερματιστούν οι ομοσπονδιακές ποινικές διώξεις για τις παράνομες προσπάθειες του κ. Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και για το ότι είχε διατηρήσει στην κατοχή του απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα μετά την αποχώρησή του από την προεδρία το 2021.

Έπειτα από διαβουλεύσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξε πως η πολιτική του μετά το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ το 1973, που προβλέπει πως δεν ασκείται ποινική δίωξη σε πρόεδρο εν ενεργεία, «έχει εφαρμογή σε αυτή την κατάσταση», εξήγησε ο Σμιθ.

Tags
Back to top button