Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μυστική επίσκεψη Τζάρεντ Κούσνερ στην Σαουδική Αραβία - Ποια η ατζέντα των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή;

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, μαζί με άλλους υψηλόβαθμους συμβούλους του Λευκού Οίκου επισκέφτηκαν την Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος της επίσκεψης βρέθηκαν οι προσπάθειες ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή.

Στην επίσκεψη αυτή τον Κούσνερ συνόδευαν η αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ντίνα Πάουελ, αλλά και ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, ειδικός εκπρόσωπος σε θέματα διεθνών διαπραγματεύσεων.

Ο Κούσνερ ταξίδεψε με πτήση της πολιτικής αεροπορίας, ενώ αναχώρησε την προηγούμενη Τετάρτη και επέστρεψε στις ΗΠΑ το βράδυ του Σαββάτου. Την επίσκεψη αυτή δημοσιοποίησε πρώτη η ηλεκτρονική σελίδα Politico, καθώς παρέμενε μυστική. Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν γνωστοποίησε με ποιους αξιωματούχος συναντήθηκε ο Κούσνερ, αλλά και οι άλλοι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά την επίσκεψή του, στην Σαουδική Αραβία.

Σε διπλωματικό πλαίσιο, η επίσκεψη αυτή εντάχθηκε στην γενικότερη προσπάθεια των ΗΠΑ για την συνέχιση των συνομιλιών με περιφερειακούς συμμάχους, αναφορικά με τις προσπάθειες ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον ίδιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Ο Κούσνερ διατηρεί τακτικές επαφές με αξιωματούχους από το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, αλλά και την Σαουδική Αραβία. Παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες σε περιφερειακό επίπεδο θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο, ο πρόεδρος πιστεύει ότι η ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται στενά με τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση. Καμία συμφωνία δεν θα επιβληθεί στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. Έχουμε δεσμευτεί να εργαστούμε για μία συμφωνία που βελτιώνει την κατάσταση για τις δύο πλευρές, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button