Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Μισθολογικά «πίσω» η Ελλάδα σε σχέση με τον πληθωρισμό

Νέα έρευνα αναδεικνύει πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις «πρώτες» 10 χώρες του ΟΟΣΑ στις οποίες οι μισθοί έχουν συγκριτικά μείνει πολύ πίσω από τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Utility Bidder, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση των χωρών οι οποίες έχουν μείνει πίσω μισθολογικά σε σχέση με την αύξηση του πληθωρισμού, πίσω από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Μεξικό.

Αναλυτικά, η Ελλάδα έχει την μικρότερη μέση αύξηση των μισθών την τελευταία δεκαετία, με τον μέσο μισθό να αυξάνεται μόλις κατά 1,5%.

Προσδοκίες για στήριξη σε ευάλωτους φέρνει το πλεόνασμα των 6 δισ.

Το 2022, ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ελλάδα κυμάνθηκε στα 24.709 ευρώ, ενώ το 2012 βρισκόταν στα 24.339 ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο μέσος μισθός έχει καταγράψει αύξηση μόλις 370 ευρώ την τελευταία δεκαετία.

Μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τον τουρισμό και τα τελευταία χρόνια έχουν αποδειχθεί δύσκολα, δεδομένης της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα έχει και τον δεύτερο χαμηλότερο 10ετή πληθωρισμό ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, πίσω από την Ελβετία και μπροστά από το Ισραήλ, έχοντας καταγράψει αύξηση της τάξης του 7,4% σε περίοδο δεκαετίας.

Tags
Back to top button