Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Μηδαμινές οι απώλειες της Ελληνικής ναυτιλίας από το εμπάργκο στο Κατάρ

Ελαχιστοποιημένες φαίνεται πως έμειναν οι κυρώσεις σε βάρος του Κατάρ, όσον αφορά το μη αρνητικό επηρεασμό ναυτιλιακών εταιρειών με δεξαμενόπλοια και LNG, στα οποία κυριαρχούν οι Έλληνες.

Στη σκιά των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο Κατάρ στις αρχές του Ιουνίου, πολλοί πλοιοκτήτες κυρίως δεξαμενόπλοιων, περίμεναν να δουν αν και ποιες επιπτώσεις θα είχε το εμπάργκο στον κλάδο της ναυτιλίας. Όμως όλα κυλούν ομαλά.

«Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα η αγορά δεξαμενόπλοιων καθώς τόσο η φόρτωση, κυρίως πλοίων τύπου VLCC, από τα βασικά λιμάνια του Κατάρ όσο και η διέλευση μέσω της Διώρυγας του Σουέζ πλοίων είτε υπό σημαία Κατάρ είτε με τελικό ή προηγούμενο προορισμό λιμάνι του Κατάρ, συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» επισημαίνει η αναλύτρια του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny, Σοφία Κοκκίνη: «Με τις τιμές να εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα σε όλες τις κατηγορίες, το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς είναι η έλλειψη υποψήφιων πλοίων προς πώληση και ιδιαίτερα πλοίων 5ετίας και νεότερων, καθώς οι πλοιοκτήτες έχουν την δυνατότητα αφενός να κρατήσουν τις παλαιότερες μονάδες τους και αφετέρου να κοιτάξουν προς την κατεύθυνση νέων επενδύσεων, εκμεταλλευόμενοι την δυνατή ρευστότητα που έχουν από τις προηγούμενες καλές χρονιές που κατέγραψε ο κλάδος».

Tags
Back to top button