Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μία τρύπα στο νερό έκανε το Ισραήλ στο Λίβανο! Μετά από 20 μέρες ούτε τα πρώτα χωριά δεν έχουν εκκαθαριστεί από την Χεζμπολάχ

Με ιδιαίτερη σκληρότητα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στους ισραηλινούς και τους μαχητές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα στο μέτωπο του χωριου Μετούλα στο βορειοανατολικό Ισραήλ από όπου οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να καθαρίσουν το χωριό Κφερκάλα στο Λίβανο, ισραηλινά πυροβόλα των 155 χιλιοστών επιδόθηκαν σε πολύωρο μπαράζ ενώ την ίδια ώρα μονάδες πεζικού και ειδικών δυνάμεων σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων που λάμβανε εικόνα σε πραγματικό χρόνο από Μη Επανδρωμένο Αερσκάφος που πετούσε πάνω από το σημείο. Είναι πλέον πάνω από 22 ημέρες από τότε που οι ισραηλινοί μπήκαν στο Λίβανο και ακόμα τα πρώτα χωριά κοντά στα σύνορα δεν έχουν εκκαθαριστεί από την Χεζμπολάχ.

Μια Χεζμπολάχ που έφτασε σήμερα στο σημείο να προσπαθήσει να χτυπήσει την ναυτική βάση του Ισραήλ στη Χάιφα και να απειλήσει πως θα πάρει ομήρους. Drone της Χεζμπολάχ πέταξε πάνω από Ναχαρίγια και Χάιφα χωρίς να μπορέσουν να το εντοπίσουν άμεσα οι Ισραηλινοί και χρειάστηκε αρκετή ώρα μέχρι να κατταριφθεί.

Νωρίτερα σήμερα (Τρίτη), με την κατεύθυνση των ακριβών πληροφοριών του IDF, η IAF έπληξε αρκετές εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή Dahieh, ένα βασικό προπύργιο των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Πριν από το χτύπημα, ελήφθησαν πολυάριθμα μέτρα για τον μετριασμό του κινδύνου πρόκλησης βλάβης αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης προειδοποιήσεων προς τον πληθυσμό της περιοχής.

Αυτό το χτύπημα έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες του Ισραήλ να βλάψει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και κατασκευής όπλων της Χεζμπολάχ που είναι ενσωματωμένες κάτω από κτίρια κατοικιών στην καρδιά της πόλης της Βηρυτού, θέτοντας σε κίνδυνο τον πληθυσμό της περιοχής.

Την περασμένη ημέρα, τα στρατεύματα του IDF συνέχισαν την περιορισμένη και στοχευμένη επιχειρησιακή τους δραστηριότητα στο νότιο Λίβανο.

Τα στρατεύματα εξάλειψαν δεκάδες τρομοκράτες από αέρος και έδαφος και εντόπισαν πολλά επιχειρησιακά κέντρα της Χεζμπολάχ και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων στην περιοχή.

Επιπλέον, τα στρατεύματα εντόπισαν έναν αριθμό υπόγειων σηράγγων, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ των οποίων και σήραγγες που περιείχαν συσκευές επικοινωνίας και ενός φρεατίου που χρησιμοποιείται ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

 

Tags
Back to top button