Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Metron Analysis: Εκτίναξη ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη - Μονοψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, κατήφορος για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια έχει εδραιωθεί ως η μείζονα ανησυχία των πολιτών στη χώρα ​​​​​​​

Την εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ μετά την εσωκομματική κάλπη και την επανεκλογή Ανδρουλάκη κατέγραψε η Metron Analysis , που του δίνει 19,8% στην εκτίμηση ψήφου, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται μετά από σχεδόν δύο χρόνια πρώτος στην δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά εμφανίζει μόνον οριακή άνοδο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - ένα πεδίο στο οποίο κυριαρχεί απόλυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29%, έναντι μόλις 6% του Κυριάκου Βελόπουλου και του Νίκου Ανδρουλάκη. 


Η ΝΔ εξακολουθεί να έχει σημαντικό - αλλά μονοψήφιο - προβάδισμα 9,3 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου: καταγράφεται στο 29,1%, με το ΠΑΣΟΚ στο 19,8% ( υψηλότερα από το ποσοστό του 17% που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2021, μετά την πρώτη εκλογή Ανδρουλάκη) και τρίτη την Ελληνική Λύση, η οποία ωστόσο εμφανίζει πτώση σχεδόν δύο μονάδων, από το 10,9% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου στο 9% στο συγκεκριμένο γκάλοπ. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι όλα τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ καταγράφουν ζημιές. Εκτός από το κόμμα Βελόπουλου, πτώση καταγράφει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου - στο 4,5% από 5,4% πριν από έναν μήνα, αλλά και η Νίκη, με ποσοστό 2,4% που θα την άφηνε εκτός Βουλής αν είχαμε εκλογές, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε καταγραφεί στο 4,4%. Είναι μία τάση η οποία συμβαδίζει με το εύρημα της μέτρησης που δείχνει μείωση της ανησυχίας για τα ελληνοτουρκικά, καθώς εκείνοι που εκτιμούν ότι θα υπάρξει βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών ανέβηκαν κατά 4 μονάδες μέσα σε έναν μήνα - από το 27% στο 31%. 

Παράλληλα, συνεχίζεται ο δημοσκοπικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει σχεδόν μία μονάδα και είναι πέμπτο κόμμα, με 8,7% στην εκτίμηση ψήφου, οριακά πίσω από το κόμμα Βελόπουλου και το ΚΚΕ. Σημειώνεται ότι στις δημοτικότητες ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζει οριακή άνοδο - από το 17% στο 18% και είναι χαμηλά, ξεπερνώντας μόνον τον Δημήτρη Νατσιό και τον Βασίλη Στίγκα, αλλά παραμένει πολύ ψηλότερα από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δημοσκόπηση της Metron δίνει 4% στην εκτίμηση ψήφου στη Νέα Αριστερά - προφανώς ως αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 
 

 

Tags
Back to top button