Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Μετριοπαθής αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο άκαρπο Eurogroup - Πτωτική κίνηση

Με ψυχραιμία αντιδρά η Αθήνα στα μηδενικά αποτελέσματα του Eurogroup, αφενός όσον αφορά στο χρέος και αφετέρου σχετικά με τις δόσεις που πρέπει να δοθούν ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα τον Ιούλιο. Αρχικά οι βραχυπρόθεσμοι ξένοι επενδυτές οδήγησαν την αγορά έως τις 770 μονάδες (πτώση 2,20%), αλλά αργότερα η αγορά ισορρόπησε και τώρα οι απώλειες είναι 1,38-1,40%.

Η διάθεση των επενδυτών όσον αφορά στην ελληνική αγορά παραμένει θετική, καθώς μένει ακόμα έργο προκειμένου να δοθούν τα βραχπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ενω ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος του ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό είναι και το βασικό που ενδιαφέρει τους ξένους, καθώς εάν το ΔΝΤ έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου τότε θα αλλάξει άρδην η στάση των ξένων ενω ακόμα και η κυβέρνηση θα έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.

Πτώση έως 4% στις τραπεζικές μετοχές (Πειραιώς) ενώ από τις υπόλοιπες του 25άρη μόνο η Ελλάκτωρ σημειώνει πτώση 3,33%.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 779 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,31%. «Βουτιά» 3,89% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,321 ευρώ. Με πτώση 2,86% η Eurobank στα 0,881 ευρώ. Πτώση 2,30% για την Alpha bank στα 2,12 ευρώ. «Βουτιά» 4,13% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,233 ευρώ. Πτώση 1,74% για τη ΔΕΗ στα 3,96 ευρώ. Πτώση 0,93% ο ΟΠΑΠ στα 9,56 ευρώ. Πτώση 0,58% για τον ΟΤΕ στα 10,24 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ.

Tags
Back to top button