Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μετονομασία της Σουαζιλάνδης κατόπιν απόφασης του Βασιλιά της

Εσουατίνι θα ονομάζεται από εδώ και στο εξής η Σουαζιλάνδη, κατόπιν επιθυμίας και εντολής του Βασιλιά της. Ο μονάρχης του μικρού αυτού αφρικανικού κρατιδίου προβαίνει σε αυτή την κίνηση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας.

"Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η Σουαζιλάνδη θα ξαναπάρει το αρχικό όνομά της", ειπε ο βασιλιάς Μσουάτι Γ΄, σε ομιλία του στο κατάμεστο στάδιο της πόλης Μανζίνι. "Όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν, όλες οι αφρικανικές χώρες ξαναπήραν το παλιό τους όνομα, εκείνο με το οποίο αποκαλούνταν πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας", πρόσθεσε.

"Η Σουαζιλάνδη είναι η μοναδική χώρα που διατήρησε την ονομασία της περιόδου εκείνης. Κατά συνέπεια, από τώρα και στο εξής η χώρα θα αποκαλείται επισήμως Βασίλειο του Εσουατίνι", τόνισε ο βασιλιάς.

Στη γλώσσα σουάτι, Εσουατίνι σημαίνει "η χώρα των Σουάζι". Η ονομασία "Σουαζιλάνδη" είναι μια μίξη των σουάτι και των αγγλικών.

Το πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, μια μικρή ορεινή χώρα ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη, ανέκτησε την ανεξαρτησία του το 1968.

Την εποχή της αποικιοκρατίας, οι αφρικανικές χώρες είχαν αλλάξει ονομασία. Όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν οι περισσότερες επέστρεψαν στην αρχική τους ονομασία. Έτσι, το Βελγικό Κονγκό έγινε αρχικά "Ζαΐρ" και κατόπιν Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νότια Ροδεσία μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε και η Χρυσή Ακτή σε Γκάνα.

Tags
Back to top button