Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Μετά το ναυάγιο του Eurogroup... ένα plan B: Έξοδος του ΔΝΤ, μικρή ελάφρυνση χρέους και λιγότερα μέτρα

Το εναλλακτικό πλάνο προβλέπει:

Το ΔΝΤ δεν θα βρίσκεται πλέον στο «μπροστινό κάθισμα» του ελληνικού προγράμματος.

Η ελάφρυνση χρέους θα καταλήξει να είναι μικρότερη

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για μετά τη λήξη του προγράμματος, στο οποίο επέμενε το Ταμείο.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα, συζητήθηκε για πρώτη φορά στο περιθώριο του Eurogroup της 22ας Μαΐου. Με βάση αυτό, το φθινόπωρο και πριν ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, μπορεί να αποφασιστεί ότι το ΔΝΤ δεν θα μετάσχει, καθώς απαιτεί μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από αυτή που προτίθενται να δώσουν οι Ευρωπαίοι. Ετσι, η Γερμανία δεν θα χρειαστεί να κάνει μία επώδυνη πολιτικά για το Βερολίνο ελάφρυνση και το Ταμείο θα κρατήσει την αξιοπιστία του.

Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, θα πρέπει να καταρτιστεί ένα καινούριο πρόγραμμα αντικαθιστώντας το υφιστάμενο. Αυτό δεν αναμένεται να έχει νέα μέτρα και είναι ξεκάθαρο ότι η επίβλεψη της εφαρμογής θα είναι σε γερμανικά χέρια, κάτι που θα κάνει το πρόγραμμα εξίσου, αν όχι πιο δύσκολο από αν συμμετείχε το Ταμείο, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Αν το σχέδιο αυτό γίνει πραγματικότητα, τότε αναμένεται οι Ευρωπαίοι να δεχθούν να μην γίνουν περικοπές συντάξεων ους 1% του ΑΕΠ το 2019, αλλά να διατηρήσουν τη μείωση του φορολογικού ορίου που απαίτησε το ΔΝΤ. Ομως, το βασικό μειονέκτημα για την Ελλάδα είναι πως με αποχώρηση του Ταμείου, η συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα εξασφάλιζε η συμμετοχή του ΔΝΤ.

 

Tags
Back to top button