Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μετά το Brexit πολλοί Βρετανοί πήραν γερμανική υπηκοότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι Βρετανοί που έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα αυξήθηκαν κατά 361% το 2016, με πολλούς να ανησυχούν ότι οι εκλογές θα κάνουν δυσκολότερη στο μέλλον την παραμονή και εργασία εντός της ΕΕ.

Συνολικά, 2.865 Βρετανοί έλαβαν τον περασμένο χρόνο την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση που ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερη φέτος καθώς απαιτούνται αρκετοί μήνες για να λάβει κάποιος γερμανικό διαβατήριο.

«Η σύνδεση με το Brexit είναι ξεκάθαρη», σχολίασε η Υπηρεσία.

Κάποιοι Βρετανοί ενδεχομένως να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σκληρό Brexit, αφήνοντας την χώρα εκτός της ενιαίας αγοράς και περιορίζοντας την ελευθερία των μετακινήσεων εντός του μπλοκ.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ το 2019, αλλά η εκλογική αποτυχία της Τερέζα Μέι την περασμένη εβδομάδα, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι είδους συμφωνία για το Brexit θα επιτευχθεί.

Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι συνολικά 110.400 ξένοι έλαβαν πέρυσι την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση κατά 2,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης να παρατηρείται σε Βρετανούς.

Οι περισσότεροι που έλαβαν γερμανική υπηκοότητα είναι Τούρκοι παρότι ο αριθμός αυτός, 16.290, είναι μειωμένος κατά 17,3% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Περίπου 6.632 Πολωνοί έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα το 2016, αύξηση 11,3%.

Tags
Back to top button