Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μετά τα Σκόπια η Γερμανία θέλει να «κλείσει» και το κυπριακό: Θα το θέσει η Μέρκελ στον Ερντογάν

Το Κυπριακό θα θέσει μεταξύ άλλων η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην επίσκεψή στο Βερολίνο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου,

Την είδηση, αποκάλυψαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυπριακές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας και συνεργάτες της Καγκελαρίου, κατέστη σαφές ότι η κυρία Μέρκελ σκοπεύει να θέσει το Κυπριακό στον Τούρκο Πρόεδρο, καθώς επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Βερολίνου για μια βιώσιμη λύση του πολιτικού προβλήματος, η οποία, όπως επισημάνθηκε, είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «επαναπροσέγγιση» της ‘Αγκυρας με την Ευρώπη, εκτιμάται ότι, λόγω και της κρίσης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, επιχειρείται μια στροφή, αλλά θα πρέπει τα λόγια να συνοδευτούν από συγκεκριμένες πράξεις.

Όπως ανέφεραν ακόμη οι ίδιες πηγές, το Βερολίνο στηρίζει την προσπάθεια της Λευκωσίας να αξιοποιήσει τους φυσικούς της πόρους και θα σταθεί απέναντι σε ενδεχόμενες παρενοχλήσεις από την πλευρά της ‘Αγκυρας στις επικείμενες γεωτρήσεις, υπενθυμίζοντας τα σχετικά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου, όπου η Τουρκία καλείται να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους.

Η γερμανική κυβέρνηση άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από κοινού η Λευκωσία με την Ελλάδα με χώρες της ανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και επιθυμεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης και διεύρυνσής τους.

 

 

Tags
Back to top button