Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μέρκελ - Κουρτς: Ενίσχυση της FRONTEX και αποτροπή «σκληρού» Brexit στο επίκεντρο της συνάντησης των καγκελαρίων

Κεντρικά σημεία της αποψινής συνάντησης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, ήταν για τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, η ενίσχυση της FRONTEX και την διεύρυνση της εντολής της, η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες προέλευσης μεταναστών, αλλά και η αποτροπή του «σκληρού» Brexit.

«Συμμεριζόμαστε τις προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας, δηλαδή ότι πρέπει να φροντίσουμε για την προστασία των εξωτερικών συνόρων - σε αυτό το σημείο έχει ήδη καταθέσει προτάσεις ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τις οποίες χαιρετίζω ρητά - και βεβαίως ότι θα πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητα την Αφρική, δηλαδή τις χώρες προέλευσης (προσφύγων)», δήλωσε η Μέρκελ υποδεχόμενη τον κ. Κουρτς στην Καγκελαρία και σημείωσε ότι το μοντέλο μιας άτυπης Συνόδου, στην οποία δεν λαμβάνονται αποφάσεις, είναι πολύ σημαντικό, προκειμένου να διευρυνθεί η ανταλλαγή απόψεων.

Ο αυστριακός Καγκελάριος από την πλευρά του επισήμανε ότι Βερολίνο και Βιέννη συμμερίζονται την άποψη ότι «πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί ένα "σκληρό"Brexit», ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, τάχθηκε και εκείνος υπέρ των προτάσεων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της FRONTEX - «μια ενίσχυση την οποία εμείς ζητούμε εδώ και καιρό, όχι για κάποτε, αλλά ήδη για το 2020, ώστε η FRONTEX να μπορεί να συνεργαστεί με χώρες "transit", για να μην μπορούν καν να αποπλεύσουν σκάφη και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, με τους διακινητές να κερδίζουν ακόμη περισσότερα χρήματα», δήλωσε.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ε.Ε. με τις χώρες προέλευσης μεταναστών, ο κ. Κουρτς ανακοίνωσε ακόμη ότι τον Δεκέμβριο, από κοινού με την Αφρικανική Ένωση, θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. - Αφρικής, στην οποία, εκτός από το θέμα της μετανάστευσης, θα τεθούν ζητήματα στενότερης οικονομικής συνεργασίας, ανάπτυξης και αξιοποίησης των καινοτομιών των χωρών της περιοχής.

Tags
Back to top button