Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μέρκελ: «Δεν αποκλείω την εμπλοκή της Γερμανίας σε πλήγματα στη Συρία»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας σε στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί άλλη μια επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Η συμμετοχή σε στρατιωτική πλήγματα είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Γερμανία, όπου οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) --μέλος τού υπό τους συντηρητικούς συνασπισμού της Μέρκελ-- έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σε μια ενδεχόμενη επέμβαση της Μπούντεσβερ πέρα από την υποστήριξη που παρέχει στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Το να πούμε απλώς πως μπορούμε να κοιτάμε αλλού όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα και μια διεθνής συνθήκη παραβιάζεται δεν μπορεί να είναι μια απάντηση», είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ (κοινοβούλιο).

«Το να πούμε όχι εκ των προτέρων, ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στον κόσμο – αυτή δεν μπορεί να είναι η γερμανική στάση», είπε η Μέρκελ.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα (προχθές) σύμφωνα με τις οποίες το γερμανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μελλοντικά ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της συριακής κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει μια δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για το κατά πόσον μια τέτοια ανάμιξη θα ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Νωρίτερα φέτος, η Γερμανία δεν συμμετείχε σε έναν γύρο πληγμάτων εναντίον συριακών κυβερνητικών στόχων που εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας ως απάντηση σε επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα.

Tags
Back to top button