Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μέλος της ευρωζώνης θέλει να γίνει η Κροατία

Μέλος της ευρωζώνης, μέσα στα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια, θέλει να γίνει η Κροατία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Δεν θέλουμε να διευκρινίσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά θέλουμε η Κροατία να γίνει μέλος της ευρωζώνης εντός δύο κυβερνητικών θητειών», δήλωσε ο Πλένκοβιτς σε οικονομικό συνέδριο, αφιερωμένος στην εισαγωγή του ευρώ στην Κροατία σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία πριν από ένα χρόνο.

Η βασική πρόκληση της Κροατίας πριν την υιοθέτηση του ευρώ αναμένεται να είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, που είναι λίγο πάνω από το 80% του ΑΕΠ. «Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε το δημόσιο χρέος στο 72% του ΑΕΠ έως το 2020… Προχωρούμε σε μια μεγάλη δημοσιονομική εξυγίανση και φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ακόμα χαμηλότερο από το περυσινό 0,9% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

Tags
Back to top button