Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μελάνια Τραμπ: Τι «δήλωσε» με την ενδυματολογική της επιλογή σε Σαουδική Αραβία και Βατικανό

Η επιλογή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ να φορέσει μαύρο πέπλο στο κεφάλι της όπως προστάζει το αυστηρό τυπικό του Βατικανό, σκεπάζοντας έτσι το κεφάλι της (χωρίς να της το έχει επιβάλλει κανείς) ενώ στην Σαουδική Αραβία έκανε ακριβώς το αντίθετο δίνει ένα συμβολισμό τον οποίο λίγοι ίσως παρατήρησαν.

Με την επιλογή της αυτή, την οποία ακολούθησαν  και σε υπόλοιπες  γυναίκες που βρίσκονταν στην αμερικανική αποστολή, συμπεριλαμβανόμενης και της κόρης του Προέδρου Ιβάνκα, η Μελάνια θέλησε να δηλώσει την  αντίθεσή της στο καταπιεστικό για τις γυναίκες καθεστώς στην Σαουδική Αραβία (δεν μπορούν καν να οδηγήσουν) και στην επιβολή άνωθεν (μαντήλα) κανονισμών ενδυματολογικού χαρακτη΄ρα και όχι μόνο , ενώ αντίθετα επέλεξε να φορέσει ένα παρόμοιο «αξεσουάρ» τηρώντας μεν κατά γράμμα το τυπικό του Βατικανού αλλά υπό την προϋπόθεση της ελευθερίας της επιλογής.

Με άλλα λόγια δεν έχει πρόβλημα να φορέσει κάτι στο κεφάλι της αρκεί αυτό να είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής και μονο.

Της ουσίας δηλαδή του δυτικού πολιτισμού.

Μιας ελευθερίας που δεν έχουν οι γυναίκες στον μουσουλμανικό κόσμο.

Tags
Back to top button